back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20.00

Διαβάστε επίσης

 

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στις Βολίμες της Ζακύνθου, με τις φλόγες να μην απειλούν αυτή την ώρα τον οικισμό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού έχουν ενισχυθεί με τμήματα από τη Δυτική Ελλάδα και την 1η ΕΜΑΚ. Την επιχείρηση συντονίζουν επί του πεδίου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός του πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Συνολικά επιχειρούν 69 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα. Τα πτητικά μέσα έχουν αποσυρθεί.

Σε εξέλιξη παραμένει και η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Πύλο της Μεσσηνίας.

====

229 νέα κρούσματα κορωνοϊου, 82 νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, 4εις νέους θανάτους και συνολικά 409 από την αρχή της πανδημίας ανακοίνωση σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Στο ‘’κόκκινο’’ με 97 νέα κρούσματα η Αττική που παραμένει σε καθεστώς υγειονομικών περιοριστικών μέτρων έως τις 12 Οκτωβρίου.

Στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα βρέθηκαν σήμερα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Πραγματοποίησαν μαζικά δειγματοληπτικά rapit test σε κατοίκους μετά την συρροή κρουσμάτων σε Γηροκομείο της περιοχής. 4εις ακόμη υπερήλικες που διέμεναν στη δομή μεταφέρθηκαν νωρίτερα σε νοσοκομεία αναφοράς. Θετικοί στον ιό διαγνώστηκαν ο ιερέας και ένας ψάλτης, της παρακείμενης στο Γηροκομείο, εκκλησίας.

Για την αποφυγή φαινομένων συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ ενισχύουν από αύριο τις συγκοινωνίες της Αττικής. Προς το παρόν πάντως οι μετακινήσεις των επιβατών με τα αστικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ Αττικής γίνεται δωρεάν, καθώς δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί τα επικυρωτικά μηχανήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας πραγματοποιούν συστηματικούς ελέγχους σε δύο γηροκομεία των Ιωαννίνων και σε μια Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καρδίτσα, μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων. Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και την Τρίτη τα δικαστήρια της Κοζάνης, εξαιτίας θετικού κρούσματος ανάμεσα στους εργαζόμενους.

====

Η πορεία της υγείας του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλτ Τραμπ, βελτιώνεται και θα μπορούσε να λάβει εξιτήριο ακόμη και αύριο και να συνεχίσει την νοσηλεία του στον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσαν οι θεράποντες γιατροί. Σύμφωνα με τους ίδιους ο Τραμπ έλαβε και δεύτερη δόση της αγωγής με Remdesivir, προκειμένου να υποχωρήσουν τα συμπτώματα της λοίμωξης covid-19.

====

Η νέα επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, η προστιθέμενη αξία της οποίας αναμένεται να αγγίξει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα παρουσιαστεί αύριο στο μουσείο της Ακρόπολης. Στις11 το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα χαιρετίσει την εκδήλωση, μαζί με τον Πρόεδρο του πολυεθνικού Κολοσσού, Brad Smith.

====

Επίσκεψη σε Τουρκία και Ελλάδα πραγματοποιεί αύριο και την Τρίτη ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιενς Στολτεμπεργκ. Την Τρίτη θα έχει συνομιλίες στην Αθήνα με τους Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών, κυρίους Παναγιωτόπουλο και Δένδια, ενώ στις 12 παρά τέταρτο το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αποχωρεί από την Κυπριακή ΑΟΖ το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ. Την πορεία του παρακολουθεί στενά η Λευκωσία.

===

Σαφές μήνυμα ότι όποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις λειτουργούν παρασιτικά, θα εντοπίζονται και θα αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη’’ στέλνει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση των 4ων ΜΚΟ που κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση μεταναστών στη Λέσβο και κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας. Σύμφωνα με τον κ Οικονόμου, οι συγκεκριμένες ΜΚΟ συντόνιζαν και μεθόδευαν ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ, την παράνομη διακίνηση μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά, ενώ παράλληλα γνωστοποιούσαν τις θέσεις των σκαφών του Λιμενικού και Πολεμικού ναυτικού που βρίσκονταν σε αποστολή στην ελληνική περιοχή. Η δράση τους αποκαλύφθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες των Υπηρεσιών Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων.

Εξαρθρώθηκε από τις αρχές κύκλωμα που τροφοδοτούσε μετανάστες με παράνομα έγγραφα προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα προς άλλες χώρες της Ευρώπης. Στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα. Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι ενός εξ αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 234 διαβατήρια, 150 ταυτότητες διαφόρων χωρών, τρεις άδειες οδήγησης, 32 φωτογραφίες διαβατηρίου, 15 κινητά τηλέφωνα, tablet, φωτογραφικές μηχανές και σημαντικό χρηματικό ποσό.

Στην αθλητική επικαιρότητα… Τον λόγο έχει και πάλι ο αθλητικός μας συντάκτης, Στέφανος Λεμονίδης

και την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα: Παναθηναϊκός – Άρης: 0 – 1 με γκολ του Μαντσίνι στο 25’.

Σε εξέλιξη, ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: 3- 0 και Απόλλων Σμύρνης – Λάρισα: 1 – 0 στις κθυστερήσεις

Στις 8.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός

και στις 10 παρά τέταρτο Ατρόμητος – ΑΕΚ.

Και ο καιρός…

Τοπικές νεφώσεις και αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα