back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, που νωρίτερα είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άλλαξε, πριν από λίγο, την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και έφερε στο τραπέζι τώρα το ζήτημα της Τουρκίας, αν και το θέμα ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί πριν από το δείπνο των 27 ηγετών. Μάλιστα, πρώτη τον λόγο πήρε η Άγκελα Μέρκελ.

“Η τουρκική προκλητικότητα, είτε αυτή εκδηλώνεται μέσα από μονομερείς ενέργειες είτε εκδηλώνεται μέσα από μία ακραία ρητορική, δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή”, τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη Σύνοδο. “Αναμένω από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πιο έμπρακτη και αποτελεσματική στάση, ώστε να τερματιστεί η διπλωματία των κανονιοφόρων”, δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης. Νωρίτερα, την πλήρη αλληλεγγύη της Ένωσης σε Ελλάδα και Κύπρο είχε υπογραμμίσει η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. “Η αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Αποτελεί χρέος των Ευρωπαίων”, σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Να δώσει η Ένωση ξεκάθαρη απάντηση στις ενέργεις της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων, ζήτησε ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς.

“Να στηρίξουν μια δυναμική πολιτική απέναντι στην Τουρκία” ζητεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τη Γερμανική Προεδρία, τη Γαλλία, τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και τους ευρωσοσιαλιστές Πρωθυπουργούς και Επιτρόπους. Σε επιστολή του, υπογραμμίζει ότι εάν αυτό δεν κατοχυρωθεί, οι διερευνητικές συνομιλίες και η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, δεν θα έχουν προοπτική.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε την Ελλάδα και την Κύπρο “κακομαθημένες από την ΕΕ” και δήλωσε ότι τα αιτήματά τους είναι “ανεδαφικά”. Είπε, επίσης, ότι “τo τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι η απάντησή μας στην προσπάθεια να μας εξαφανίσουν από τη Μεσόγειο”, προσθέτοντας, πάντως, ότι η χώρα του επιθυμεί διάλογο, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση στη Μεσόγειο.

Στους 394 οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα, καθώς κατέληξε 67χρονη στο ΑΧΕΠΑ. Συναγερμός στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, όπου εντοπίστηκαν 5 κρούσματα και, συγκεκριμένα, 3 γιατροί και 2 νοσηλευτές, με συνέπεια να κλείσει τμήμα του θωρακοχειρουργικού. Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα κρούσματα στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, τα οποία μέχρι στιγμής μετρώνται σε 40. Κλειστά αύριο τα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας Ασύλου και του Περιφερειακού Γραφείου Αθήνας, στην οδό Κατεχάκη, μετά τον εντοπισμό διερμηνέα θετικού στον ιό. Παρατείνονται έως τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, οι περισσότεροι περιορισμοί στις πτήσεις, σύμφωνα με την ανανεωμένη ενημέρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τις θέσεις του σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω του κορονοϊού στην κοινωνία και την οικονομία παρουσιάζει αυτήν την ώρα ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στο Αthens Democracy Forum. Περισσότερα από τον Γιώργο Μανουσακάκη…

Σε δύο προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά την ολοκλήρωση του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου και της πορείας στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια. Στο μεταξύ, η εκπαιδευτική κοινότητα χαρακτηρίζει εκβιαστικές τις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, ότι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στις καταλήψεις στα σχολεία δεν θα επιτρέπεται να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση και θα λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα.

“Οι μαθητές ζητούν ένα σχολείο με ασφάλεια. Ευθύνη κάθε δημοκρατικού ανθρώπου να είναι αυτή τη στιγμή στο πλάι τους”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. “Η κυβέρνηση απέτυχε πλήρως να πάρει μέτρα για τα σχολεία και να προβλέψει τις απαραίτητες λύσεις”, σχολίασε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. Για δίκαια αιτήματα των μαθητών έκανε λόγο ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επιστολή του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, με αίτημα να θεσπιστεί όριο πληρότητας 50% στα οχήματα που μεταφέρουν μαθητές Ειδικών Σχολείων.

Στη διεθνή επικαιρότητα…Ιστορικό κοινό ανακοινωθέν των Προέδρων των ΗΠΑ, Ρωσίας και Γαλλίας: οι κ.κ. Τραμπ, Πούτιν και Μακρόν, ζητούν την άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, που μάχονται στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, καλώντας τις αντιμαχόμενες πλευρές να επιστρέψουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση στο τραπέζι των συνομιλιών. Στο μεταξύ, 2 Γάλλοι δημοσιογράφοι της Le Monde και 2 Αρμένιοι συνάδελφοί τους, τραυματίστηκαν σοβαρά από αζέρικα πυρά πυροβολικού στην αρμενική πόλη Μαρτουνί.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε και επίσημα την οριστική ματαίωση, λόγω κορονοϊού, του φετινού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος είχε προγραμματιστεί για τις 7-8 Νοεμβρίου.

Πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό στη φετική Ευρωλίγκα. Απόψε στις 9:00 υποδέχεται τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ, για την 1η αγωνιστική της διοργάνωσης. Σε λίγη ώρα, στη Νιόν της Ελβετίας, η κλήρωση για τη φάση των ομίλων του Champions League, με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού.

Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι, αύριο, στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 27 βαθμοί Κελσίου – 24 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα