back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

«Πυρά» Γεραπετρίτη κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις στα σχολεία

Διαβάστε επίσης

Για πολιτική υιοθεσία των καταλήψεων στα σχολεία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, κάνοντας λόγο για φαινόμενο καταδυνάστευσης των παιδιών που δεν λαμβάνουν τη σωστή μόρφωση και έχει ταξικό χαρακτήρα.

Απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση για τις μάσκες γίγας που μοιράστηκαν στα σχολεία ο κ Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι τέλος Οκτωβρίου και μέσα στο Νοέμβριο θα διανεμηθούν στα παιδιά οι μάσκες με τα κατάλληλα μεγέθη, αφού πρώτα μεταποιηθούν από τις εταιρείες που τις κατασκεύασαν, χωρίς κόστος για το δημόσιο.

«Η κυβέρνηση συλλογικά πιστώνεται τα θετικά και χρεώνεται την αστοχία δεν θα μετακύληα την ευθύνη στην υγειονομική επιτροπή’, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας για την αποτυχία στη διανομή μασκών, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση λειτούργησε ταχύτατα για την διανομή τους σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστηκα και πως η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χωρα που διένειμε δωρεάν μάσκες στα σχολεία από την πρώτη μέρα έναρξης του σχολικού έτους. Για τα λάθος μεγέθη ο κ Γεραπετρίτης έκανε λόγο για παρερμηνεία στις προδιαγραφές, καθώς σε ένα σύνολο μασκών κάτω από δέκα χρονών δεν έγινε ευκρινής διατύπωση των διαστάσεων, ζητώντας από τα παιδιά συγγνώμη που δεν είχαν τη σωστή μάσκα.

Nα ζητήσει συγγνώμη η κυβέρνηση κάλεσε τον υπουργό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι ηθικός αυτουργός στις σχολικές καταλήψεις, καθώς αυτός ο τρόπος είναι το μέτρο αυτοπροστασίας για τα παιδιά, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αστυνομική λογική στην αντιμετώπιση των καταλήψεων.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα