back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Εκπνέουν οι προθεσμίες για το πρόγραμμα «Γέφυρα» και τα αδήλωτα τετραγωνικά – Ποιους αφορά η παράταση

Διαβάστε επίσης

Εκπνέουν οι προθεσμίες για την υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής  στο πρόγραμμα «Γέφυρα» της Ειδικής Γραμματείας  Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, αλλά και για τη διόρθωση των τετραγωνικών που είναι δηλωμένα στους δήμους . Σύμφωνα με τον αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών για την δηλωση των αδήλωτων τετραγωνικών θα υπάρξει παράταση μόνο για τους δήμους που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία. Σύμφωνα με πληροφορίες καλά ενημερωμένων κυβερνητικών πηγών η Αθήνα έχει ζητήσει από τους θεσμούς παράταση της προθεσμίας για την υπαγωγή των δικαιούχων στο πρόγραμμα «Γέφυρα». 

Μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν περιθώριο για να κάνουν τις απαιτούμενες διορθώσεις στα τετραγωνικά που είναι δηλωμένα στου δήμους με βάση τα όσα αναφέρονται στο Ε9 που έχει υποβληθεί στην ΑΑΔΕ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε ότι παράταση για τη συγκεκριμένη διαδικασία θα δοθεί στους 20 δήμους που επλήγησαν πρόσφατα από την κακοκαιρία, καθώς, όπως είπε «υπάρχουν νοικοκυριά και πολίτες που είχαν προγραμματίσει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αυτό το τριήμερο, αλλά λόγω των δεδομένων, είναι εξαιρετικά δύσκολο».

Η Πανελλήνια  Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών, ζητά, μεταξύ άλλων, να δοθεί παράταση στις προθεσμίες ένταξης στη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Σε λιγότερες από 24 ώρες εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους για το πρόγραμμα «Γέφυρα», το οποίο αφορά την επιδότηση της δόσης δανείων με υποθήκη την πρώτη κατοικία για τους πληγέντες από την πανδημία. Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως τώρα ξεπερνούν τις 125.000, ενώ οι δικαιούχοι δυνητικά μπορούν να φτάσουν στις 230.000.

Tο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητήσει να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των δανειοληπτών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα