back to top
18.3 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Μεγαλώνει η ανησυχία για την ραγδαία εξάπλωση του Covid-19 στη χώρα μας , μετά και το νέο χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 416 κρουσμάτων κορονοϊού, τα 240 εκ των οποίων καταγράφηκαν στην Αττική.

Εντατικοποιούνται τα μέτρα στην Αθήνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Σε περισσότερους από 2.600 ελέγχους τις τελευταίες 5 ημέρες σε πλατείες του κέντρου της πόλης, 61 άτομα βρέθηκαν θετικά, εκ των οποίων οι 34 αλλοδαποί.

Για πολιτική υιοθεσία των καταλήψεων στα σχολεία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, κάνοντας λόγο για φαινόμενο καταδυνάστευσης των παιδιών που δεν λαμβάνουν τη σωστή μόρφωση και έχει ταξικό χαρακτήρα. Αναφορικά με τις μάσκες γίγας που μοιράστηκαν στα σχολεία ο κ Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι τέλος Οκτωβρίου και μέσα στο Νοέμβριο θα διανεμηθούν στα παιδιά οι μάσκες με τα κατάλληλα μεγέθη, αφού πρώτα μεταποιηθούν από τις εταιρείες που τις κατασκεύασαν, χωρίς κόστος για το δημόσιο.

Νέος κύκλος έντασης στο υπουργείο Υγείας. Οι διαδηλωτές της ΠΟΕΔΗΝ επιχείρησαν πάλι να κλείσουν τον δρόμο της Αριστοτέλους και προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Παρατείνεται έως και τις 31 Οκτωβρίου 2020, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, το οποίο παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην Α΄ κατοικία.

Νέα επιστολή προς τους Ευρωπαίους ηγέτες -πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Αναστασιάδη- απέστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «Με αυτή την επιστολή, η Τουρκία θέλει να μεταφέρει τις προτάσεις της για την επίλυση του προβλήματος» τονίζει ο Ταγίπ Ερντογάν, ενώ παρουσιάζει και τους δύο βασικούς στόχους της τουρκικής πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα SABAH, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι το τελευταίο διάστημα οι ευρωτουρκικές σχέσεις δοκιμάζονται λόγω της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εν τω μεταξύ εντείνονται οι διπλωματικές διεργασίες εν αναμονή και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις ευρω-τουρκικές σχέσεις.

Στη Λευκωσία για συνομιλίες με τον κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη βρίσκεται σήμερα ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας εν μέσω διαρκών πιέσεων προς τη Κύπρο από πλευράς Ε.Ε να υποχωρήσει στο θέμα της διασύνδεσης των κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας με αυτές της Τουρκίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρξει συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από το συμβούλιο με τον Σαρλ Μισέλ, ο οποίος στην επιστολή πρόσκλησης που απέστειλε στους Ευρωπαίους ηγέτες τόνισε πως ένας εποικοδομητικός διάλογος με την Τουρκία τίθεται ως στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ προειδοποίησε ότι όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι.

Με σημερινή πτήση προς Γερμανία φεύγουν για μετεγκατάσταση 139 πρόσφυγες εκ των οποίων 53 ασυνόδευτα παιδιά και 86 ενήλικες.

Ενοχλημένοι από την τεταμένη ατμόσφαιρα, τον εξαιρετικά «αρνητικό» τόνο και τους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς, που επικράτησαν στο πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα, εμφανίζονται οι περισσότεροι Αμερικανοί τηλεθεατές. Σύμφωνα με δημοσκόπηση-στιγμιότυπο που διενεργήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, μόλις το 17% των ερωτηθέντων είπε ότι αποκόμισε θετική αίσθηση από τη συζήτηση, το 48% κρίνει ότι νικητής ήταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, ενώ αντιθέτως, το 41% θεωρεί ως νικητή του ντιμπέιτ τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη «σκιά» των αποκαλύψεων για τα φορολογικά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε πως σε φόρους έχει πληρώσει 38 εκατομμύρια.

Στον ανακριτή απολογείται αυτή την ώρα ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος προσήλθε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων , συνοδεία των συνηγόρων του, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 102 νεκρούς. Ο κ.Ψινάκης αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Ανεμοι βορειοδυτικοί ως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 26 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα