back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

Ιδιαιτέρως ανησυχητικά είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας το τελευταίο διάστημα μετά και την νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊου. Στο “κόκκινο” είναι τα στοιχεία για την Αττική καθώς απο τα 416 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 240 βρίσκονται στην εντός του νομού. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 79 ασθενείς. Με τους πέντε νέους καταγεγραμμένους θανάτους, τα θύματα είναι πλέον 388 συνολικά στη χώρα.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, για τους χειρισμούς της τόσο στην πανδημία και στην οικονομία όσο και στην εξωτερική πολιτική, περιλαμβάνει η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Καταλογίζει στην κυβέρνηση «εγκληματικές ευθύνες για την έξαρση της υγειονομικής κρίσης», ότι δεν προετοίμασε το ΕΣΥ, δεν αύξησε τον αριθμό των ΜΕΘ, δεν προσέλαβε μόνιμο και επικουρικό προσωπικό, ότι «όχι απλώς δεν κατάφερε να εγγυηθεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων αλλά πυροδότησε μια πρωτοφανή κρίση στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Στόχος της ΕΕ είναι να υπάρξει χώρος για εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία σημειώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην επιστολή πρόσκλησης που απέστειλε στους Ευρωπαίους ηγέτες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο Σαρλ Μισέλ, υπογραμμίζει ότι «όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι για να υπερασπιστούμε τα νόμιμα συμφέροντα της ΕΕ και των κρατών μελών της».

Στις ΗΠΑ και λίγο πριν το πρώτο debate- στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας- ανάμεσα στους δύο υποψήφιους οι δημοσκοπήσεις δίνουν «καθαρό» νικητή.

Η εμπειρία, ωστόσο, των εκλογών του 2016, δεν επιτρέπει την απόλυτη αναφορά σε κανένα πιθανό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, οι μετρήσεις της New York Times δίνουν νικητή τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Την Ομόνοια Λευκωσίας στην Κύπρο αντιμετωπίζει για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός. Περισσότερα από τον αθλητικό μας συντάκτη Ανδρέα Χανιά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του Roland Garros κερδίζοντας με 3-2 σετ τον Καταλανό Γιάουμε Μουνάρ, αν και βρέθηκε στην αρχή του αγώνα να χάνει με 0-2 σετ.

ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Ανεμοι Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα