14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ξενάγηση του πρωθυπουργού και του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην αρχαία Άπτερα

Διαβάστε επίσης

Τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Απτέρας, στα νοτιοανατολικά του Κόλπου της Σούδας στην Κρήτη, επισκέφθηκαν το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μάικ Πομπέο, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και Σούζαν Πομπέο.

Στην ‘Απτερα, μια από τις σημαντικότερες πόλεις-κράτη της Κρήτης, που αποκαλύπτεται σταδιακά με τις ανασκαφές, τους υποδέχτηκε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και μαζί με την Έφορο Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, τους ξενάγησαν στα μνημεία..

Στο αρχαίο θέατρο της Απτέρας, οι κ. Μητσοτάκης και Πομπέο, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, στάθηκαν στη θυμέλη, στο κέντρο της ορχήστρας του θεάτρου (το οποίο χρονολογείται από την ελληνιστική περίοδο) και είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν την εξαιρετική ακουστική του χιλιάδες χρόνια μετά την οικοδόμησή του.

«Είναι εξαιρετικό, είναι μια σπουδαία εμπειρία» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Πομπέο, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το ποιες είναι οι σκέψεις του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα