back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Στο επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού η Αττική καθώς τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι 416 εκ των οποίων τα 240 στην Αττική. Οι επιστήμονες εξετάζουν λεπτομερώς την επιδημιολογική καμπύλη και αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουν αποφασίσει εάν αποδείχθηκαν αποτελεσματικά τα τελευταία μέτρα ώστε να κάνουν και τις σχετικές εισηγήσεις. «Το ζήτημα δεν είναι να μιλάμε συνεχώς για μέτρα, ειδικά για νέα μέτρα, αλλά να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί» τόνισε εκ νέου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 79 ασθενείς. Με τους πέντε νέους καταγεγραμμένους θανάτους, τα θύματα είναι πλέον 388 συνολικά στη χώρα

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίζει με τις ζωές των πολιτών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας μάλιστα πως «ειδικά στην Αττική η κατάσταση λόγω της πανδημίας είναι στα όρια απώλειας ελέγχου».

Την ετοιμότητα της Ελλάδας για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία αλλά και τις επιφυλάξεις της χώρας μας για τις προθέσεις της Άγκυρας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Σούδα μετά το τέλος των συνομιλιών με τον Αμερικανό ΥΠουργό Εξωτερικών.

Για την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για πολύ ευαίσθητη περιοχή, που δοκιμάστηκε τελευταία από την επιθετικότητα της Τουρκίας. Επισήμανε ότι η Σούδα αναδεικνύεται ως το πιο στρατηγικό σημείο της ευρύτερης περιοχής και σημείωσε ότι εδώ συναντώνται τα συμφέροντα των δύο χωρών μαζί με εκείνα της ασφάλειας και της ειρήνης.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε από την πλευρά του ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών βρίσκονται στο απόγειό τους, ενώ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσέφυγε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπονούμενη για σοβαρές παραβιάσεις, όπως παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας και της αρχής της δίκαιης δίκης. Όπως έγινε γνωστό και οι δύο προσφυγές πέρασαν το στάδιο τουπαραδεκτού ενώπιον του Δικαστηρίου του Στρασβούργου, γεγονός που σημαίνει ότι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την ουσιαστική διερεύνηση των καταγγελιών εκ μέρους της Ελένης Τουλουπάκη.

Κατσαβίδια, ψαλίδια και διάφορα άλλα ευρήματα εντοπίστηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού μετά από νέα αιφνιδιαστική έρευνα. Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η οικεία Αστυνομική Αρχή η οποία διενεργεί σχετική προανάκριση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Τουρκικό F-16 κατέρριψε μαχητικό αεροσκαφός της Αρμενίας, σύμφωνα με την αρμενική κυβέρνηση, ενώ συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν για τον έλεγχο της περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Την ίδια ώρα, οι Αμερικανοί αναμένουν την πρώτη τηλεμαχία του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν, λίγες εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Ανεμοι Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα