back to top
24 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

24 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Στ. Πέτσας: Η επίσκεψη Πομπέο υπογραμμίζει την αναβαπτισμένη ελληνοαμερικανική στρατηγική σχέση

Διαβάστε επίσης

Στα Χανιά θα μεταβεί το απόγευμα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ο οποίος θα φιλοξενηθεί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πατρικό του σπίτι.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα οι κύριοι Μητσοτάκης και Πομπέο θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την άμυνα, την ασφάλεια και τις επενδύσεις, ενώ αύριο, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθούν την αμερικανική βάση στη Σούδα.

Όπως δήλωσε ο κ. Πέτσας, «η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, η δεύτερη επίσκεψη μέσα σε μόλις ένα χρόνο, αντανακλά τον κομβικό ρόλο που παίζει αφενός η Θεσσαλονίκη ως αναπτυξιακό κέντρο για την περιοχή των Βαλκανίων και αφετέρου η Σούδα για τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».

Πρόσθεσε εξάλλου ότι η επίσκεψη «υπογραμμίζει την αναβαπτισμένη ελληνοαμερικανική στρατηγική σχέση και αναδεικνύει το ειδικό βάρος της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα