back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24.00

Διαβάστε επίσης

Στην Θεσσαλονίκη προσγειώνεται αυτή την ώρα ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Μάικ Πομπέο πραγματοποιεί μια υψηλών συμβολισμών επίσκεψη στην Ελλάδα, που φαίνεται να ενοχλεί την Άγκυρα, καθώς δεν αναμένεται να επισκεφθεί και την Τουρκία. Ο Ανώτατος Αμερικανός Διπλωμάτης στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια. Σύμφωνα με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στις συνομιλίες θα δοθεί έμφαση στην αμυντική και ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών καθώς και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Το βράδυ ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα βρίσκεται στα Χανιά, όπου θα φιλοξενηθεί στο σπίτι του πρωθυπουργού στο Ακρωτήρι. Την Τρίτη οι κ Πομπέο και Μητσοτάκης θα επισκεφθούν την αμερικανική βάση στη Σούδα.

== ==

Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊου παγκοσμίως. σύμφωνα με τα στοιχεία του Worldometer, που στηρίζεται στις πληροφορίες που λαμβάνει από όλες τις πηγές περιλαμβανομένων και των κυβερνήσεων των χωρών.

Ανησυχητικά παραμένουν στη χώρα μας τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας. Την Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3 νέους θανάτους και συνολικά 379 στη χώρα. 68 ασθενείς covid-19 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Από τα 218 νέα κρούσματα τα 118 εντοπίστηκαν στην Αττική.

Ολονύχτιες θα είναι οι περιπολίες της αστυνομίας στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας για την επιτήρηση των νέων περιοριστικών μέτρων στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και για την αποφυγή συγχρωτισμού πάνω από εννέα άτομα.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες τον έλεγχο με rabit test στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά γειτονιές της πόλης. Το τελευταίο 3ημερο πραγματοποιήθηκαν στην Κυψέλη 1600 rabit test. Ανιχνεύτηκαν 28 θετικά κρούσματα για τα οποία εκκίνησαν άμεσα οι διαδικασίες ιχνηλάτησης.

Συναγερμός έχει σημάνει και στη Λακωνία, μετά τον εντοπισμό 37 θετικών κρουσμάτων σε αλλοδαπούς εργαζόμενους στην περιοχή. Την ανησυχία επιτείνει το γεγονός ότι αυτό το διάστημα εργάζονται στην περιοχή 1.500 περίπου Αφρικανοί και Ασιάτες, με το επίκεντρο να βρίσκεται στα χωριά Γλυκόβρυση και Άγιος Ιωάννης, στον Δήμο Ευρώτα. Και δεύτερο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, θα πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού και επισιτισμού. Διεκδικούν περαιτέρω μέτρα στήριξης του κλάδου που πλήττεται από την πανδημία.

== ==

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την Ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης τα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Οδηγίες προς τους πολίτες εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στις 10 το πρωί η συζήτηση στο Κοινοβούλιο για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τον κυκλώνα ΙΑΝΟΣ.

====

ΟΗΕ – Ευρωπαϊκή Ένωση – ΝΑΤΟ και Ρωσία ζητούν την άμεση κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και καλούν τις κυβερνήσεις του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου. Ξεκάθαρη θέση υπέρ του Αζερμπαϊτζάν πήρε ο Πρόεδρος Ερντογάν, και διαμήνυσε ότι η Τουρκία, θα στηρίξει το Μπακού «με όλα τα μέσα».

Τους στενούς δεσμούς φιλίας των δύο χωρών επαναβεβαίωσαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας – Αρμενίας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Κυριακή. ‘’Εξέφρασα την ετοιμότητα της Ελλάδας να βοηθήσει στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ», έγραψε στο τουίτερ ο Νίκος Δένδιας.

Εναν υπερτυχερό που κερδίζει ποσό 4ων εκατ 650 χιλιάδων ευρώ ανέδειξε η σημερινή κλήρωση του τζόκερ με αριθμούς 10, 20, 23, 32, 34 και τζόκερ το 19.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Αμβούργου και να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά ATP 500. Μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι ο 22χρονος Ρώσος επιβλήθηκε με 2-1 σετ του Τσιτσιπά και σήκωσε την κούπα, για πέμπτη φορά στην καριέρα του.

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, η Μαρία Σάκκαρη, επιβλήθηκε της, Αϊλα Τομλιάνοβιτς με 6-0, 7-5 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Ρολάν Γκαρός, που φιλοξενείται στο Παρίσι.

Η 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα ολοκληρώνεται στις επτά και μισή το απόγευμα με το παιχνίδι Λάρισα – Παναθηναϊκός. Στα σκορ της Κυριακής: ΑΕΚ – Λαμία: 3 – 0 ΟΦΗ – Ατρόμητος: 2 – 2 και Άρης – ΠΑΣ Γιάννενα: 2 – 2.

Και ο καιρός…

Στην Αττική, παροδικά αυξημένες νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα