back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συνωστισμός στις πλατείες παρά τα νέα περιοριστικά μέτρα

Διαβάστε επίσης

Αίσθηση προκαλούν οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και εμφανίζουν μεγάλο αριθμό νεαρών να συνωστίζονται σε πλατείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις και αποστάσεις.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αστυνομίας, για την εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν για την αποτροπή διασποράς του κορονοΪού, θα υπάρχουν περιπολίες και ηχητικά μηνύματα για αποσυμφόρηση σε πλατείες, όπως και έλεγχοι για τυχόν ποτά που μπορεί να φέρνουν κάποιοι από το σπίτι τους.

Επίσης προβλέπεται ατομικό πρόστιμο 150 ευρώ για συγχρωτισμό πέραν των 9 ατόμων και αυτόφωρο και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε όσα περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες παραμένουν ανοικτές μετά τα μεσάνυχτα.

«Άστοχο» χαρακτήρισε το μέτρο του κλεισίματος των περιπτέρων και των μίνι μάρκετ, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτεριούχων, καπνοπωλών και ψιλικών ειδών του νομού Αττικής, Γιώργος Δούκας.

Στο μεταξύ δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η ΚΥΑ για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας έως τις 4 Οκτωβρίου, ιδιωτικών επιχειρήσεων, άλλων χώρων συνάθροισης κοινού και για την υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους σε 11 περιοχές της χώρας.

«Αν όλοι φορούσαμε μάσκες για 14 ημέρες θα είχαμε εξαφανίσει τον κορονοϊό» δηλώνει μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real news, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα