back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Αίσθηση προκαλούν οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και εμφανίζουν μεγάλο αριθμό νεαρών να συνωστίζονται σε πλατείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις και αποστάσεις.

Την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας εξέφρασε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. «Όσο βλέπουμε εικόνες που μας ανησυχούν – και αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία – και ανεβαίνουν – δυσκολεύουν οι δείκτες θα πρέπει να μπαίνουν νέα μέτρα στο τραπέζι για να προστατευτεί η ελληνική κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αστυνομίας, για την εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, θα υπάρχουν περιπολίες και ηχητικά μηνύματα για αποσυμφόρηση σε πλατείες, όπως και έλεγχοι για τυχόν ποτά που μπορεί να φέρνουν κάποιοι από το σπίτι τους. Επίσης προβλέπεται ατομικό πρόστιμο 150 ευρώ για συγχρωτισμό πέραν των 9 ατόμων και αυτόφωρο και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε όσα περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες παραμένουν ανοικτές μετά τα μεσάνυχτα.

315 τα νέα κρούσματα κορονοϊού εκ των οποίων τα 165 στην Αττική. 68 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 376 στο σύνολο οι θάνατοι. Συνεργεία του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες τη διεξαγωγή γρήγορων τεστ στις επιβαρυμένες, επιδημιολογικά, συνοικίες της Αθήνας.

Αυστηρότερα μέτρα μετά την κατακόρυφη αύξηση που εμφάνισαν τα κρούσματα κορονοϊού, έλαβαν σήμερα οι αρχές των Βρυξελλών. Σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις, τα μπαρ και τα καφέ από αύριο Δευτέρα θα κλείνουν στις 11 το βράδυ και από εκείνη την ώρα και έως τις 6 το πρωί θα απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων. Τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν στις 10 το βράδυ.

Η «Bella» της Θέλγιας Πετράκη, ένα υβριδικό φιλμ (μυθοπλασία μαζί με τεκμηρίωση) για τη σχέση ενός ζευγαριού που βιώνει από απόσταση(Ελλάδα και Σοβιετική Ένωση) την κοσμογονία των 80’s λίγο πριν την κατάρρευση του Ανατολικού μπλοκ, είναι η μεγάλη νικήτρια του 43ου Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με μια COVID safe τελετή, στο Ωδείο της πόλης. Η «Bella» εκτός από τον Χρυσό Διόνυσο απέσπασε άλλες πέντε διακρίσεις.

Το βραβείο σκηνοθεσίας έλαβε ο Αλέξανδρος Σκούρας για την ταινία «Φυσαρμόνικα Μαν» ενώ το βραβείο σεναρίου ο Γιώργος Τελτζίδης για την «Βούτα». Βραβείο ερμηνείας στον Παύλο Ιορδανόπουλο και νέο βραβείο Drama Queer υπέρ της διαφορετικότητας στην ταινία «Madonna F64.0».

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα παίζουν:

στις 4εις Άρης – ΠΑΣ Γιάννενα, στις 6 ΟΦΗ – Ατρόμητος και στις 8 και μισή ΑΕΚ – Λαμία.

Χθες Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-0 και Βόλος – ΠΑΟΚ 0 – 0

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα