back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20.00

Διαβάστε επίσης

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊου. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3 νέους θανάτους και συνολικά 379 στη χώρα. 68 ασθενείς covid-19 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Από τα 218 τα νέα κρούσματα, τα 118 εντοπίστηκαν στην Αττική.

Στο Λεκανοπέδιο και την πρωτεύουσα, παρά τα νέα περιοριστικά μέτρα και τους εντατικούς ελέγχους της αστυνομίας φαινόμενα συνωστισμού παρατηρήθηκαν μετά τα μεσάνυχτα σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους, ενώ οι αρχές βεβαίωσαν 11 παραβάσεις υπερβάσης ωραρίου και επέβαλλαν ισάριθμα πρόστιμα 5 χιλιάδων.

”Η οργανωμένη Πολιτεία, η Πολιτική Προστασία, η ΕΛ.ΑΣ., θα κάνουν τη δουλειά τους. Από την άλλη, πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε. Εάν ανέβουν οι επιδημιολογικοί δείκτες θα υπάρξουν νέα μέτρα’’ προειδοποίησε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

’Όσο πιο πολλοί και αυστηροί είναι οι περιορισμοί και όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκειά τους, τόσο πιο οδυνηρές είναι οι επιπτώσεις σε κοινωνία και οικονομία’’ υπογραμμίζει ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με δήλωσλη του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες τον έλεγχο με rabit test στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά γειτονιές της Αθήνας. 12 θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν χθες και σήμερα στην Κυψέλη. Άμεσα εκκίνησαν οι διαδικασίες ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Εκτεταμένοι έλεγχοι και στον Δήμο Ευρώτα της Λακωνίας, καθώς θετικοί βρέθηκαν 32 αλλοδαποί εργαζόμενοι στην περιοχή. Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών τους, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 150 rapid test, ενώ δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και στην κοινότητα.

Σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος. Εισήχθη το πρωί με χαμηλό οξυγόνο και δύσπνοια, ωστόσο το πρώτο Test covid-19 ήταν αρνητικό.

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά τα μεσάνυχτα η διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας, του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Στη συμπρωτεύουσα ο Μάικ Πομπέο θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια. Την Τρίτη θα επισκεφθεί μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την αμερικανική βάση στη Σούδα. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γιενς Στολντεμπεργκ, ο Μάικ Πομπέο χαιρέτησε την απόφαση Αθήνας – Άγκυρας για επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών.

Σήμερα ολοκληρώνεται η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet. Όπως δήλωσε στον σταθμό μας ο φοροτεχνικός Αποστόλης Αλωνιάτης, αν έχει πιστωθεί στο λογαριασμό των φορολογουμένων η οποιαδήποτε έκπτωση, το ποσό που θα πρέπει να πληρώσουν, θα είναι χαμηλότερο από αυτό, που εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό.

Πληθαίνουν οι φωνές για κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και η Ρωσία ζήτησαν από το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου. Ξεκάθαρη θέση υπέρ του Αζερμπαϊτζάν πήρε ο Πρόεδρος Ερντογάν, και διαμήνυσε ότι η Τουρκία, θα στηρίξει το Μπακού «με όλα τα μέσα».. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρμένιο ομόλογό του είχε νωρίτερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ελλάδας να βοηθήσει στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της κρίσης. Την πρόθεση της κυβέρνησής του να εξετάσει το ενδεχόμενο της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν,

Στην περιοχή των Κάτω Πατησίων συνεχίστηκαν σήμερα οι Κυριακές της καθαριότητας. ‘’Μαζί με τις καθημερινές επιχειρήσεις αλλάζει όχι μόνο η εικόνα της Αθήνας αλλά και τα δεδομένα της καθημερινότητας σε κάθε γειτονιά.. Αυτός είναι ο στόχος μας και γι’ αυτό δεν θα σταματήσουμε να βρισκόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας, κάθε μέρα, στους δρόμους, τις πλατείες και τους δημόσιους χώρους ” έγραψε στα μέσα μαζικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Στην αθλητική επικαιρότητα:

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Αμβούργου και να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά ATP 500. Μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι ο 22χρονος Ρώσος επιβλήθηκε με 2-1 σετ του Τσιτσιπά και σήκωσε την κούπα, για πέμπτη φορά στην καριέρα του.

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, η Μαρία Σάκκαρη, επιβλήθηκε της, Αϊλα Τομλιάνοβιτς με 6-0, 7-5 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Ρολάν Γκαρός, που φιλοξενείται στο Παρίσι.

Για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Σε λίγη ώρα: ΑΕΚ – Λαμία.

ΟΦΗ – Ατρόμητος: 2 – 1

Άρης – ΠΑΣ Γιάννενα: 2 – 2

Και ο καιρός…

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει αύριο τη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με έκτακτο Δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εντοπίζονται τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Στην Αττική, παροδικά αυξημένες νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες θα επηρεάσουν τα δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

… βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

Κυρίες και κύριοι, επόμενο δελτίο ειδήσεων στις 9

Ακολουθεί η εκπομπή της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Στο μικρόφωνο ο Βασίλης Παπαστέργιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα