back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22.00

Διαβάστε επίσης

Στην επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη χώρα μας, στρέφεται το διπλωματικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο επίκεντρο της επίσκεψης θα βρεθούν ‘’η ιστορική αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων καθώς και η ανάπτυξη της Ελλάδας ως ισχυρού περιφερειακού εταίρου των ΗΠΑ στους τομείς της ασφάλειας και της ενέργειας. Για επίσκεψη υψηλού συμβολισμού κάνει λόγω ο γερμανικός τύπος, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δεν θα επισκεφθεί παράλληλα και την Τουρκία.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Μάικ Πομπέο θα είναι η Θεσσαλονίκη, όπου θα τον υποδεχθεί ο Νίκος Δένδιας. Στη συνέχεια ο κ Πομπέο θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου και θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

7 νέους θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊου και συνολικά 376 από την αρχή της πανδημίας, ανακοίνωσε το απόγευμα ο ΕΟΔΥ. 68 ασθενείς covid-19 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Με 165 από 315 σημερινά κρούσματα, η Αττική συνεχίζει να βρίσκεται πρώτη στην αρνητική λίστα της πανδημίας. Στο κόκκινο βρίσκονται και τα 7 διαμερίσματα της Αθήνας, με περισσότερα από 900 ενεργά κρούσματα. Συνεργεία του ΕΟΔΥ θα συνεχίζουν και τις επόμενες ημέρες τη διεξαγωγή δωρεάν rabit test sτις επιβαρυμένες επιδημιολογικά συνοικίες της Αθήνας.

Στο μεταξύ, σε ισχύ είναι από σήμερα και έως τις 4εις Οκτωβρίου, το συμπληρωματικό πακέτο περιοριστικών μέτρων στην Αττική . Μεταξύ αυτών η απαγόρευση λειτουργίας περιπτέρων, mini market και καταστημάτων πώλησης αλκοολούχων ποτών, από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί. Στους παραβάτες καταστηματάρχες προβλέπεται αυτόφωρο και πρόστιμο 5.000 ευρώ. 150 ευρώ ατομικό πρόστιμο θα επιβάλλεται σε περιπτώσεις συγχρωτισμού πέραν των εννέα ατόμων. Σε ισχύ και η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους σε έντεκα περιοχές της χώρας.  Οι σχετικές Υπουργικές αποφάσεις έχουν δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αυτοψίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις περιοχές που επλήγησαν από τον μεσογειακό κυκλώνα ‘’ΙΑΝΟΣ” στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής διενεργήθηκαν 4201 έλεγχοι. Ζημιές διαπιστώθηκαν σε 3.837 δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

 

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Βύρωνα. Το έργο της κατάσβεσης συντόνισαν επί του πεδίου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκοος Χαρδαλιάς. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Καρέα.

 

Διαφορετικός λόγω κορωνοϊου, αλλά εξίσου δυνατός στους συμβολισμούς του, ο αγώνας δρόμου Race for the Cure για την ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στον καρκίνο του μαστού. Αύριο τρέχουμε ή περπατάμε ατομικά, αλλά όχι κατά μόνας, εφόσον θα υπάρχει διαδικτυακή σύνδεση, παρέα με όλη την Ελλάδα, και άλλες 22 χώρες της Ευρώπης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του European Open, στο Αμβούργο, επικρατώντας στον ημιτελικό του Κριστιάν Γκαρίν και έτσι θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει, για πρώτη φορά στην καριέρα του, τίτλο σε τουρνουά της σειράς ATP 500. Αντίπαλός του στον αυριανό τελικό θα είναι ο 23χρονος Ρώσος Αντρέι Ρούμπλεφ, νούμερο 14 στην παγκόσμια κατάταξη.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος είναι αύριο στην Αττική. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα