back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18.00

Διαβάστε επίσης

 

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Βύρωνα.

Στην τηλεφωνική μας γραμμή είναι και πάλι ο συνάδελφος, Νεκτάριος Ανδριόπουλος και μας δίνει τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης ”χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας, δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές ή σπίτια. Στο σημείο παραμένουν τόσο ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, όσο και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. Για την πλήρη κατάσβεση, επιχειρούν αυτή την ώρα 62 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 5 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος καθώς και πολλοί εθελοντές πυροσβέστες. Σε ισχύ παραμένουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Καρέα.

Σε σπίτια εθελοντών φιλοξενούνται προσωρινά οι τετράποδοι φίλοι μας που φιλοξενούνταν στο καταφύγιο ζώων του Βύρωνα. Θα επιστρέψουν στη δομή όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και καθαρίσει απόλυτα ο αέρας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται, σύμφωνα με την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του Καρέα, λόγω της πυρκαγιάς. Ειδικότερα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

– Στην οδό Αγίας Αναστάσεως, από το ύψος του νεκροταφείου Παπάγου.

– Στην οδό Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου από λεωφόρο Αλίμου-Κατεχάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς βουνό (Σακέτα).

– Στη λεωφόρο Καρέα από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Αλίμου-Κατεχάκη, στο ρεύμα προς βουνό.

– Στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Αλίμου-Κατεχάκη (Καλοπούλα).

– Στην οδό Αναστάσεως, από το ύψος της συμβολής της με την Ελ. Βενιζέλου.

Σε εξέλιξη η δασική πυρκαγιά στο Βαθύ Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές στο Λαύριο και στην περιοχή του Αγίου Μηνά στο Μαράθι στην Πάρο.

== == == ==

Περισσότεροι από 993 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους παγκοσμίως εξαιτίας του κορωνοϊου. Χωρίς συνεχή επαγρύπνηση και σκληρά περιοριστικά μέτρα ο αριθμός των θυμάτων θα αγγίξει γρήγορα τα δύο εκατομμύρια, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 375 θύματα μετρά η χώρα μας, καθώς ακόμη 4εις ασθενείς covid-19 έχασαν τις τελευταίες ώρες, τη μάχη για τη ζωή.

Εντείνεται η ανησυχία για την έξαρση της πανδημίας στην Αττική, με την πρωτεύουσα να αριθμεί τουλάχιστον 900 ενεργά κρούσματα. Συνεργεία του ΕΟΔΥ βρίσκονται από χθες στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές της Αθήνας. Έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 270 rabit test, από τα οποία τα οχτώ ήταν θετικά. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης τους.

Στο φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκαν τα περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας στην Αττική που θα ισχύσουν έως τις 4εις Οκτωβρίου. Μεταξύ αυτών η απαγόρευση της λειτουργίας περιπέρων, mini market και καταστημάτων πώλησης αλκοολούχων ποτών από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3wathina984.gr

== == == ==

Αντιμέτωπη με νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται η δυτική Ελλάδα. Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και των εκτεταμένων κατολισθήσεων, έξι χωριά έχουν αποκλειστεί στην Ορεινή Ναυπακτία. Στην Αιτωλοακαρνανία, πλημμύρησαν κεντρικοί δρόμοι, καταστήματα και υπόγεια στα χωριά Θέρμο και Στράτος. Πλημμυρικά φαινόμενα και στην περιοχή Αραχωβίτικα στην Πάτρα.

Την ίδια ώρα, μια εβδομάδα μετά το πέρασμα του φονικού κυκλώνα ΙΑΝΟΣ, πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στην Καρδίτσα, ενώ το δίκτυο υδροδότησης παρουσιάζει προβλήματα σε πολλές περιοχές. Προσωπικό και μέσα για την αποκατάσταση των ζημιών καθώς και για τη συνδρομή των πληγέντων έχει προσφέρει και το ΓΕΕΘΑ, μετά από σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Άμυνας

Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, προβλήματα παρουσιάζονται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Συστήνεται στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία. Μέχρι στιγμής, κλειστές είναι οι γραμμές Νέα Στύρα-Αγία Μαρίνα, Καβάλα-Πρίνος Θάσου, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας στο taxiset, το σύστημα ‘’πέφτει’’ κατά διαστήματα.

Νέα ΝAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου στις 29 Σεπτεμβρίου, εξέδωσε η Τουρκία.

Ομολόγησε ο 18χρονος Πακιστανός την επίθεση με μπαλτά και τον τραυματισμό δύο ανθρώπων έξω από τα παλιά γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι. Σύμφωνα με όσα είπε κατά τη διάρκεια της κράτησής του, πραγματοποίησε την επίθεση γιατί ‘’δεν ανέχθηκε’’ την αναδημοσίευση σατιρικών σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ από την εφημερίδα.

Στη Λευκορωσία συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά του Προέδρου Λουκασένκο, με τους διαδηλωτές να επιμένουν ότι έγινε εκτεταμένη νοθεία στις εκλογές της 9ης Αυγούστου και το καθεστώς να απαντά με εκατοντάδες βίαιες προσαγωγές και συλλήψεις. Το ήδη τεταμένο κλίμα επιδεινώθηκε μετά την απρόσμενη τελετή ορκωμοσίας του Λουκασένκο αυτή την εβδομάδα.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα