back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Σε ισχύ από σήμερα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, όπως η Αττική, τα νέα μέτρα για την ανάσχεση διασποράς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα και ως τις 5 τα ξημερώματα κλειστές θα είναι όλες οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων. Πέραν της Αττικής, το μέτρο ισχύει και σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο.

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου εισήλθε και η Περιφέρεια Τρικάλων. Μεταξύ άλλων, υποχρεωτική καθίσταται η χρήση προστατευτικής μάσκας, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και τους εξωτερικούς χώρους.

Την αισιόδοξη πρόβλεψη στις αρχές του 2021 να υπάρχει το εμβόλιο ώστε να εμβολιαστεί ένα πρώτο κομμάτι του πληθυσμού και ως τον Ιούνιο μεγαλύτερο μέρος του, έκανε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση σημείωσε ότι το εμβόλιο δεν πρόκειται να εξαλείψει τον κορονοιό, όπως το παράδειγμα με την ιλαρά το οποίο έφερε, αλλά το ζητούμενο είναι να αναπτυχθεί ανοσία αγέλης, ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα.

286 τα νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 163 στην Αττική. 63 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στους 371 οι νεκροί.

Μόνο με ιατρική συνταγή θα χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιο. Από τη Δευτέρα αρχίζει η ηλεκτρονική – άυλη συνταγογράφησή του. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει ο εμβολιασμός να γίνει μετά τα μέσα Οκτωβρίου.

Ξεκίνησε από χθες και θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, η ανάρτηση στο Taxisnet των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2020. Οι υπόχρεοι μπορούν να πληρώσουν όποτε θέλουν έως το τέλος Οκτωβρίου τις δύο πρώτες δόσεις, χωρίς επιβάρυνση, σε εφαρμογή των διατάξεων που κατέθεσε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες εκ των οποίων τρεις σοβαρά, είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος το πρωί, με σύγκρουση δύο ΙΧ αυτοκινήτων, στον Επαρχιακό δρόμο Νεμέας- Αηδονιών.

Τριάντα ένα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». Ήταν 26 Σεπτεμβρίου του 1989. Μία φωτογραφία με τον πατέρα του στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία συνοδεύει την ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη στο Facebook: “Μπορεί να έχεις πετάξει μακριά εδώ και τριάντα ένα χρόνια, αλλά εγώ κάθε μέρα σε αγγίζω…” γράφει ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική με πιθανότητα βροχής. Θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα