back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τις πλημμύρες

Διαβάστε επίσης

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή, με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να διασταυρώνει τα ξίφη του με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση για την ετοιμότητα και το βαθμό αποτελεσματικότητας του μηχανισμού της πολιτικής προστασίας.

«Σε τρεις κρίσιμες δοκιμασίες φέτος, η πολιτική προστασία αποδείχθηκε ανήμπορη και υπόλογη», ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, λέγοντας ότι το μοναδικό κυβερνητικό σχέδιο που υπήρχε, ήταν η παραποίηση της πραγματικότητας και η απόκρυψη της αλήθειας.

«Η πολιτική προστασία ποτέ δεν κατέρρευσε, τα στελέχη της ποτέ δεν δείλιασαν,στέκονται αγέρωχα,γράφοντας στο βιβλίο των ημερών σελίδες ευθύνης, συνέπειας και αποτελεσματικότητας, όταν η αντιπολίτευση γράφει σελίδες μεμψιμοιρίας,μικροκομματισμού,λαϊκισμού και άγνοιας», απάντησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αντιπαράθεση υπήρξε και για το θέμα της αποστολής μηνυμάτων από το 112, με τον κ. Χαρδαλιά να επιμένει ότι στην περίπτωση της Εύβοιας δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση ή προειδοποίηση για ακραία φαινόμενα πλημμυρίζουν χαρακτήρα. «Δεν μέμφομαι το επιστημονικό προσωπικό του Αστεροσκοπείου,του ευρωπαϊκού μηχανισμού και της ΕΜΥ, που δεν μπόρεσαν να προβλέψουν την έκταση του φαινομένου γιατί η κλιματική αλλαγή προκαλεί τέτοιες δυσλειτουργίες, εγώ μέμφομαι όσους μετά το συμβάν προσπάθησαν να πουν ότι είχαμε ειδοποιηθεί για την έκτασή του», τόνισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι τόσο η ΕΜΥ όσο και το Εθνικό Αστεροσκοπείο διέψευσαν κατηγορηματικά ότι δεν είχαν δώσει ορθή πρόγνωση για την Εύβοια, κάτι που -όπως είπε- είχαν κάνει τέσσερις μέρες πριν εκδηλωθεί το βαρύ αυτό φυσικό φαινόμενο.

Να υποχρεωθούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να κάνουν τις τεχνικές εργασίες που απαιτούνται ώστε οι αναμεταδότες τους να εκπέμπουν χωρίς ρεύμα για ένα χρονικό διάστημα μετά την διακοπή της ηλεκτροδότησης, ζήτησε ο Γιώργος Καμίνης εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα