back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός-Ομόνοια 2-0 : Έτοιμος να κουνήσει το σεντόνι

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός με τις αλλαγές του Μαρτίνς  στο δεύτερο ημίχρονο, ξεκλείδωσε την άμυνα της Ομόνοιας, επικράτησε με 2-0 και και θα πάει στη ρεβάνς της Κύπρου ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Τεράστιο βήμα πρόκρισης έκανε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι “έσπασαν” τη μαζική άμυνα της Ομόνοιας στο δεύτερο ημίχρονο και επικρατώντας 2-0 έγιναν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Το πέναλτι του Βαλμπουενά που κέρδισε ο Ραντζέλοβιτς ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα στο 69’, ενώ το εκπληκτικό γκολ του Ελ Αραμπί στο 90+1’ έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα πρόκρισης στους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός συνάντησε αρκετές δυσκολίες, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο με το σύστημα άμυνας της Ομόνοιας. Ο Μαρτίνς βλέποντας τα προβλήματα της ομάδας του…έπαιξε και εκείνος από τον πάγκο και μετά την είσοδο Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί η εικόνα άλλαξε. Ο Ολυμπιακός έτρεξε πιο πολύ, πίεσε και είδε το χέρι του Λέσιακς να του κάνει ευκολότερη τη ζωή.

Οι φάσεις του αγώνα:

Η πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού καταγράφηκε στο 36ο λεπτό, όταν ο Βαλμπουενά με μια από τις σέντρες του έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Χασάν, ο οποίος με τη σειρά του την έστειλε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Φαμπιάνο.

Από τα πόδια του Γάλλου ξεκίνησε και η δεύτερη ευκαιρία των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο ημίχρονο, όταν με «γλυκιά» μπαλιά βρήκε τον Φορτούνη, που σούταρε απευθείας και αστόχησε για λίγο.

Ο Ολυμπιακός στο 2ο ημίχρονο πήρε την μπάλα, πίεσε πολύ για ένα δεκάλεπτο αλλά χωρίς να κάνει ευκαιρίες. Όλα άλλαξαν στο 68΄ όταν ο Ραντζέλοβιτς νίκησε με την ταχύτητά του τον Λέτσιακς, που πέφτοντας έπιασε την μπάλα με το χέρι. Ο Βαλμπουενά στάθηκε ψύχραιμα απέναντι στον Φαμπιάνο, τον έστειλε στην άλλη γωνία και άνοιξε το σκορ στο 69΄.

Στο 77΄ ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει, όταν ύστερα από εντυπωσιακή ενέργεια και γύρισμα του Ραντζέλοβιτς ο Ελ Αραμπί πλάσαρε εν κινήσει, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ, ενώ στο 80΄ ο Φαμπιάνο έκανε την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του Μαροκινού, ύστερα από σέντρα του Βαλμπουενά.

Ο Γάλλος είχε την ευκαιρία να σκοράρει ένα θεαματικό γκολ στο 90΄, αλλά ο κορυφαίος της Ομόνοιας, Φαμπιάνο, είπε «όχι» στο απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Γάλλου.

Δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν με εκπληκτική κίνηση ο Ελ Αραμπί άφησε… άγαλμα την κυπριακή άμυνα με μία μόνο προσποίηση, γύρισε και σούταρε εκτός περιοχής στην αριστερή γωνία για να σημειώσει ένα πανέμορφο γκολ και να ανοίξει διάπλατα την πόρτα των ομίλων του Champions League.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα -Ραφίνια, Μπα, Σεμέδο, Χολέμπας- Μπουχαλάκης, Καμαρά- Βαλμπουενά, Φορτούνης (59′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (59′ Ραντζέλοβιτς) – Χασάν (76′ Εμβιλά).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο -Χουμπότσαν, Λίφτνερ, Λανγκ, Λέγιακς- Μποτεάκ, Γκόμεθ, Γκόμες- Παπουλής (81′ Ασαντέ), Τιάγκο, Σένε (46′ Ντούρις).

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα