back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Τριακόσια σαράντα έξι τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα – 8 οι επιπλέον νεκροί, στους 352 συνολικά – 77 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Περισσότερα σε λίγη ώρα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Μέτρα τύπου Μαδρίτης ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση στην Αττική, καθώς ο δείκτης μεταδοτικότητας έχει πλέον υπερβεί το 1. Στο τραπέζι ο περιορισμός των μετακινήσεων για τα άτομα άνω των 65 με χρήση SMS και έγγραφες άδειες, η καθολική χρήση μάσκας και η τηλεργασία για ποσοστό κοντά στο 60% των εργαζομένων. Σε λίγη ώρα η καθιερωμένη ενημέρωση της Τρίτης από το υπουργείο Υγείας. “Στην Αττική πρέπει να κάνουμε lockdown τουλάχιστον για 2-3 εβδομάδες. Αν αυτό δεν γίνει, το σύστημα αποκλείεται να αντέξει”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο πνευμονολόγος, Γιώργος Χειλάς, επιμελητής στο νοσοκομείο “Σωτηρία”.

ΚΟΜΝΗΝΟΥ – ΜΑΝΟΥΣΑΚΑΚΗΣ – ΜΟΥΣΤΑΚΑ – ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ –
Σταματά να δέχεται επιβεβαιωμένα περιστατικά covid-19 το Νοσοκομείο Νίκαιας, λόγω έλλειψης υποδομών και προσωπικού, όπως αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση του ιατρικού προσωπικού, καθώς, όπως αναφέρεται, αγνοήθηκαν όλες οι εκκλήσεις εδώ και 1,5 μήνα για κάλυψη των ελλείψεων. Προς παραίτηση επίσης οδεύουν τόσο ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, όσο και η υπεύθυνη της Πτέρυγας Covid του νοσοκομείου. Σημειώνεται ότι μεθαύριο, Πέμπτη, οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12:00 το μεσημέρι, ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

…Στο μεταξύ, με ηχητικό μήνυμα, που θα αναπαράγεται από περιπολικά αυτοκίνητα μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου, η Αστυνομία θα ενημερώνει τους πολίτες της Αττικής ότι για λόγους προστασίας της δημόσιας Υγείας απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους. Περισσότερα από 60 σχολεία, τα οποία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους είτε στο σύνολο είτε τμήματά τους, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Ενεργοποιείται με εγκύκλιο του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η αυτόφωρη διαδικασία και η σύλληψη όσων παρακινούν στη μη χρήση μάσκας, κυρίως στα σχολεία. Μέχρι 10 πλέον οι επισκέπτες ανά μονή στο Άγιο Όρος, όπου έχουν καταγραφεί, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 10 κρούσματα.

…Αίτημα στην Αστυνομία, για ενίσχυση της αστυνόμευσης των συρμών, κυρίως τη νύχτα, απηύθυνε η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, κάνοντας λόγο για βανδαλισμούς σε συρμούς, με συνέπεια την αραίωση των δρομολογίων και την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Επιστολή της Κομισιόν προς τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ, με την οποία επισημαίνει ότι η “ρήτρα δημοσιονομικής διαφυγής”, δηλαδή η πιο χαλαρή δημοσιονομική πολιτική, θα ισχύει και το 2021. Ωστόσο, τονίζεται ότι τα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού θα πρέπει να είναι στοχευμένα, με προσωρινό χαρακτήρα και να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

…Στο μεταξύ, αναθεωρεί προς τα πάνω το μέγεθος της ύφεσης φέτος η ΤτΕ, στο 7,5%, στο βασικό σενάριο, έναντι του 5,5% προηγούμενης πρόβλεψης. Το δυσμενές σενάριο εξακολουθεί να προβλέπει ύφεση στο 9,4%. Η ΤτΕ προβλέπει επίσης ρυθμό ανάπτυξης 5,6% για το 2021. “Η ελληνική οικονομία αντέχει ένα δεύτερο lockdown”, διαβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέροντας ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται σε 37,7 δις ευρώ. “Η ελληνική οικονομία θα άντεχε, αν η κυβέρνηση επιδείκνυε την απαιτούμενη στρατηγική”, σχολίασε ο Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

SKAI – Iefimerida.gr
Οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ, αλλά και οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο συζητήθηκαν κατά την τριμερή τηλεδιάσκεψη Ερντογάν – Μέρκελ – Μισέλ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να ξεκινήσει διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτές θα καθοριστούν από τις κινήσεις της Aθήνας. Υπογράμμισε, επίσης, ότι χρειάζονται αμοιβαία μέτρα για να διατηρηθεί η δυναμική της μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και οι Τούρκοι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας.

…”Η Ελλάδα ήταν και παραμένει ανοιχτή στον διάλογο. Μένει στην πλευρά της Τουρκίας να αποφασίσει αν θα δεχθεί αυτό το κάλεσμα και θα καθίσει με την καρδιά της πάνω σ’ αυτό το τραπέζι αποσύροντας όλες τις απειλές”, δήλωσε ο αν. ΥΠΕΞ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά το πέρας του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων. Υπογράμμισε ότι όλες οι χώρες της ΕΕ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και την Κύπρο”.

…Νωρίτερα, τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το Oruc Reis απέπλευσε εκ νέου από το λιμάνι της Αττάλειας, με τα πλοία που το συνόδευαν να παραμένουν, πάντως, αγκυροβολημένα. Χθες, ο καπετάνιος του πλοίου είχε δηλώσει ότι το το πλοίοι θα έβγαινε από το λιμάνι για κάποιες δοκιμές, μέχρι να ξεκινήσει και πάλι τη νέα του αποστολή στην Αν. Μεσόγειο.

ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΠΕ
Για αποζημιώσεις με πολύ γρήγορες διαδικασίες σε όσους έχουν πληγεί, δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην Καρδίτσα όπου προήδρευσε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Δημαρχείο της πόλης. Επίσης, πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα σημεία όπου σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές και στη συνέχεια συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής. “Ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν κλέφτης στην Καρδίτσα, σε μία κλειστή σύσκεψη στο Δημαρχείο. Δεν επέτρεψε σε ΜΜΕ να καλύψουν την επίσκεψη”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για “επικοινωνιακά σόου” του κ. Μητσοτάκη, με “αστυνομική συνδρομή”. Για “πενιχρές αποζημιώσεις” και “υπερφίαλες εκτιμήσεις ότι δήθεν το κράτος λειτούργησε αποτελεσματικά”, έκανε λόγο το ΚΚΕ.

ΠΑΣΧΑΛΗΣ
Το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής, 25 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν να αναρτώνται τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ. Θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες είτε να καταβάλουν την πρώτη από τις 6 μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου, είτε να καταβάλουν τις πρώτες δύο δόσεις του ΕΝΦΙΑ μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα πει σήμερα απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι “πρέπει να θεωρήσει υπόλογη την Κίνα για τις ενέργειές της” σε σχέση με την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Καιρός: Νεφώσεις, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, αύριο, στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 29 βαθμοί Κελσίου – 26 βαθμοί, κι αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα