back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ν. Μηταράκης: Oι εμπρηστές της Μόριας θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και θα απελαθούν

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα πως οι εμπρηστές της Μόριας θα λογοδοτήσουν πρώτα στη δικαιοσύνη και στη συνέχεια θα απελαθούν έστειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τονίζοντας παράλληλα πως η Μόρια όπως τη γνωρίζαμε δεν θα υπάρχει πια.

Παράλληλα, ο υπουργός κατήγγειλε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκε άσυλο σε καταδικασμένο για εμπορία ανθρώπων μετανάστη, σημειώνοντας πως για το ζήτημα έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Για το θέμα των ασυνόδευτων παιδιών, ο κ Μηταράκης είπε ότι μέσα στο Σεπτέμβρη του 2020 δεν θα υπάρχει κανένα ασυνόδευτο ανήλικο σε κέντρο πρώτης υποδοχής και υποστήριξε ότι η χώρα ανακτά τον έλεγχο του μεταναστευτικού, οι ροές σχεδόν μηδενίστηκαν, έγινε μεγάλη αποσυμφόρηση, και κλείνουμε δομές αντί να δημιουργούμε νέες».

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα για το αν γίνονται push backs στη θάλασσα, ο κ Μηταράκης περιορίστηκε να πει ότι η χωρά φυλάει τα σύνορα της, σεβόμενη τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για το Δίκαιο της Θάλασσας και τη Σύμβαση της Γενεύης.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα