back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στον Αθήνα 9.84: “Και τα έντεκα μέτρα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ είναι απόλυτα κοστολογημένα”

Διαβάστε επίσης

“Όλα τα μέτρα που παρουσιάσαμε στο προηγούμενο διάστημα, αλλά και τα έντεκα μέτρα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη είναι απόλυτα κοστολογημένα” τόνισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Αλεξάνδρα Βουδούρη.

Όπως είπε η κ. Ξενογιαννακοπούλου “είναι περίπου 11.5 δις στο σύνολο, 8.5 τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας και 3 δις τα μόνιμα μέτρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ -επειδή βγήκε ο κύριος Πέτσας προσπαθώντας να απαξιώσει τη σοβαρή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι επιστρέφουμε σε λογικές “λεφτά υπάρχουν”- θέλω να πω ότι συμβαίνει το αντίθετο”.

Και πρόσθεσε :”Έχουμε μία εξαπάτηση από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία μιλάει για μία στήριξη της οικονομίας και της εργασίας, ύψους 24δις και με στοιχεία εκτέλεσης του ίδιου του προϋπολογισμού -που βγάζει το Υπουργείο Οικονομικών- αποδεικνύεται, ότι μέχρι τέλη Αυγούστου, έχουν εκταμιευτεί μόνο 4.6 δις. Ο δε κύριος Σταϊκούρας, ο οποίος αμφισβήτησε τα στοιχεία του Υπουργείου του, δεν είπε κάτι διαφορετικό, απλά έκανε λόγο για 6.4 δις κάνοντας απλά διαφορετικό υπολογισμό. Η κυβέρνηση είναι αυτή που δεν παίρνει τα μέτρα ,γιατί είναι επιλογή της να μην τα πάρει , ενώ αντίθετα τα χρήματα υπάρχουν. Και από το μαξιλάρι και από τις ευρωπαϊκές δυνατότητες”.

Ερωτηθείσα για το εργασιακό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: “Η στήριξη της εργασίας είναι και στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και γι’ αυτό η λύση δεν είναι η φθηνή εργασία και η ελαστικοποίηση. Δεν θα βοηθήσει αυτό τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τους τελευταίους έξι μήνες η κυβέρνηση φέρνει συνεχώς μέτρα που καταλύουν εργασιακά δικαιώματα, μειώνουν μισθούς.

“Για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη ύφεση, εξαιτίας της πανδημίας, η λύση δεν είναι να κάνουμε πιο φθηνή την εργασία, αλλά να στηρίξουμε την οικονομία με εμπροσθοβαρή μέτρα, όπως αυτά που παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας και ταυτόχρονα να στηριχθεί η ζήτηση και η εργασία. Oσον αφορά την τηλεργασία, πρέπει να υπάρχουν κανόνες και προϋποθέσεις Και για το ωράριο και για τις συμβάσεις. Πρέπει να υπάρχει διασφάλιση κανόνων και ρυθμίσεων” υπογράμμισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

“Δεν μπορούμε να δεχθούμε τη λογική του κυρίου Μητσοτάκη, ο οποίος σε περίοδο κρίσης, μεγάλης μείωσης μισθών και ανασφάλειας, υποστήριξε ότι είναι ακριβή σήμερα η εργασία στην Ελλάδα. Μάλλον ζει σε άλλη χώρα. Η ιδεοληψία του τον τυφλώνει και δεν μπορεί να καταλάβει σε ποια χώρα είναι πρωθυπουργός” κατέληξε η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα