back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24.00

Διαβάστε επίσης

Σε ισχύ από τις έξι το πρωί έως και τις 4εις Οκτωβρίου τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊου. Μεταξύ αυτών: Ανώτατο όριο 9 ατόμων στις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Ανώτατο όριο 20 προσκεκλημένων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες. Αναστολή όλων των συναυλιών και των προβολών σε κλειστούς κινηματογράφους. Σε όλους τους πολίτες άνω των 65 ετών και στις ευπαθείς ομάδες συστήνεται αυστηρά ο περιορισμός των μετακινήσεων τους στις απολύτως αναγκαίες.

 

Εγκύκλιο για τα ειδικά μέτρα λειτουργίας των Δημόσιων Υπηρεσιών και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αττική εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών. Μεταξύ άλλων: καθίσταται υποχρεωτική η εξ αποστάσεως εργασία για το 40% του προσωπικού του δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ. Επανέρχεται το μέτρο των τριών ωραρίων προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων και καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους του χώρους εργασίας. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w.athina984.gr

Μετ εμποδίων και το εκπαιδευτικό έργο στην Αττική. Σιωπηλό θα μείνει το κουδούνι έως τις 27 του μήνα στο 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής. Έως τις 30 του μήνα αναστέλλεται η λειτουργία του ειδικού σχολείου Σαλαμίνας. Χωρίς μαθητές έως την 1η Οκτωβρίου θα είναι το 20ο νηπιαγωγείο Δάφνης και το 7ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης. Κλειστό έως τις 2 Οκτωβρίου και το 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης. Εκτός των παραπάνω, το εκπαιδευτικό έργο αναστέλλεται σε μεμονωμένα τμήματα σχολείων. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας 3w.athina984.gr

Την Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 170 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 89 στην Αττική. 78 ασθενείς covid-19 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Αργά το βράδυ της Κυριακής, κατέληξε ένας ακόμη ηλικιωμένος από την Κοζάνη, με τη λίστα της πανδημίας να αριθμεί πλέον 339 θύματα.

 

Τρεις  νεκρούς και μία αγνοούμενη άφησε ο κυκλώνας ΙΑΝΟΣ…. Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στο αγροτικό και ζωϊκό κεφάλαιο στον θεσσαλικό κάμπο… Βιβλικές είναι καταστροφές στην Καρδίτσα.. Σε πολλές εκατοντάδες εκατ ευρώ αποτιμώνται οι ζημιές στις δημόσιες υποδομές, τόσο στη Στερεά Ελλάδα, όσο και στα νησιά του Ιονίου (Ζάκυνθο, Ιθάκη, Κεφαλλονιά).

 

Την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που έληξαν ή λήγουν από 18 έως και 30 Σεπτεμβρίου στις περιοχές της Καρδίτσας, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, αποφάσισε η διοίκηση του ΟΑΕΔ.

 

Πιθανότατα εντός της ημέρας, οι επίσημες ανακοινώσεις για την επανεκκίνηση των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, που θα διεξαχθούν στην Κωνσταντινούπολη, στα τέλη του μήνα.

Στο μεταξύ, στις Βρυξέλλες συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ενώ οι ευρωτουρκικές σχέσεις αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο και της Συνόδου Κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Η Αθήνα έχει ξεκαθαρίσει ότι το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα παραμένει ανοιχτό, ενώ και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ έχει δηλώσει ότι η στάση της Τουρκίας θα καθορίσει εάν η επικείμενη συζήτηση περί κυρώσεων θα έχει θετικό ή αρνητικό πρόσημο.

Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται στην Ελλάδα και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο λίγες μόνο ημέρες μετά την αντίστοιχη επίσκεψή του στη Λευκωσία. Η Ουάσινγκτον όλο αυτό το διάστημα έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στην προσπάθεια αποδόμησης του κυβερνητικού έργου στο σύνολό του, εστίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από τη Θεσσαλονίκη.

‘’Ο κ Τσίπρας άλλαξε λογότυπο στον ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος όμως δεν άλλαξε λόγο. Παραμένει αιχμάλωτος του γνωστού εαυτού του’’.. σχολίασε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στο ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου. Κάηκαν τρεις οικίσκοι στο χώρο παραμονής ασυνόδευτων ανηλίκων, με τις αρχές να ερευνούν το ενδεχόμενο εμπρησμού. Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τρίτη είχε εκδηλωθεί και άλλη πυρκαγιά σε χώρο στον εξωτερικό χώρο της δομής. Εϊχαν συλληφθεί ένας 42χρονος υπήκοος Συρίας ως δράστης και ένας 20χρονος από την Γκάμπια ως συνεργός του.

’Ανακοινώσεις για το γήπεδο του Παναθηναϊκού προανήγγειλε μιλώντας από το  OLYMPIA FORUM ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης: Όπως είπε:’’ Επειδή εδώ και είκοσι χρόνια, έχουν ακουστεί πάρα πολλά λόγια αλλά δεν έχει γίνει τίποτα στην πράξη για το γήπεδο, όταν θα γίνουν οι ανακοινώσεις θα πρέπει να έχουμε όχι μόνο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να έχουμε ΚΑΙ δεσμευμένες πηγές χρηματοδότησης».

Νέο τζακ ποτ σημειώθηκε στη κυριακάτικη κλήρωση του τζόκερ, με αριθμούς 14, 27, 31, 44, 45 και τζόκερ το 9. Περισσότερα από τρία εκτ ευρώ μεταφέρονται στην κλήρωση της Τρίτης.

=======

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σκορ της Κυριακής για τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα…

Βόλος – Άρης: 0-1 και Λαμία – ΟΦΗ: 1 – 2

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι από βορειο ανατολικές διευθύνσεις από 4 έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στο κέντρο της πρωτεύουσας από 19 έως 27 βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα