back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22.00

Διαβάστε επίσης

170 νέα κρούσματα κορωνοϊου, 78 νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας και συνολικά 338 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, νέα περιοριστικά μέτρα επιβάλλονται στην Αττική, από αύριο έως και τις 4εις Οκτωβρίου. Εγκύκλιο για τα ειδικά μέτρα λειτουργίας των Δημόσιων Υπηρεσιών και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την προσέλευση των εργαζομένων εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w.athina984.gr

 

Τρεις νεκρούς και μια αγνοούμενη άφησε πίσω του ο κυκλώνας που σάρωσε τη Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου Πελάγους.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το Θεσσαλικό κάμπο, ανυπολόγιστες οι ζημιές στο αγροτικό και ζωϊκό κεφάλαιο, δραματική η εικόνα στην Καρδίτσα… Τεράστιο πλήγμα δέχθηκαν και οι δημόσιες υποδομές.. Κυρίως το οδικό δίκτυο, και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης.

Με στόχο την άμεση αποζημίωση των πληγέντων, στη Θεσσαλία βρίσκεται ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, συνοδευόμενος από στελέχη του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ. Διήμερη αυτοψία σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη πραγματοποίησε ο Υφυπουργός διαχείρισης κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο μεταξύ, κλιμάκιο ψυχολόγων του Υπουργείου Υγείας, θα παρέχει για όσο καιρό χρειαστεί ψυχολογική και ψυχοκοινωνική στήριξη στους κατοίκους που βιώνουν τις τραγικές συνέπειες του κυκλώνα. Κλιμάκια της αξιωματικής και της μείζονος αντιπολίτευσης καταγράφουν τα προβλήματα στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Εντός των επόμενων ημερών ή ακόμα και ωρών αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για την επανεκκίνηση των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη, στα τέλη του μήνα.

Στο μεταξύ, στις Βρυξέλλες συνεδριάζει αύριο το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ενώ οι ευρωτουρκικές σχέσεις αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο και της Συνόδου Κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Η Αθήνα έχει ξεκαθαρίσει ότι το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα παραμένει ανοιχτό, ενώ και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ έχει δηλώσει ότι η στάση της Τουρκίας θα καθορίσει εάν η επικείμενη συζήτηση περί κυρώσεων θα έχει θετικό ή αρνητικό πρόσημο.

Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται στην Ελλάδα και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο λίγες μόνο ημέρες μετά την αντίστοιχη επίσκεψή του στη Λευκωσία. Η Ουάσινγκτον όλο αυτό το διάστημα έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στην προσπάθεια αποδόμησης του κυβερνητικού έργου στην διαχείριση της πανδημίας και την υγεία, την οικονομία, την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα εστίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από τη Θεσσαλονίκη.

‘’Ο κ Τσίπρας άλλαξε λογότυπο στον ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος όμως δεν άλλαξε λόγο. Παραμένει αιχμάλωτος του γνωστού εαυτού του.. σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

’Ανακοινώσεις και σαφές χρονοδιάγραμμα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού προανήγγειλε μιλώντας από το βήμα του OLYMPIA FORUM ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης: Όπως είπε:’’ Επειδή εδώ και είκοσι χρόνια, έχουν ακουστεί πάρα πολλά λόγια αλλά δεν έχει γίνει τίποτα στην πράξη για το γήπεδο, όταν θα γίνουν οι ανακοινώσεις θα πρέπει να έχουμε όχι μόνο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να έχουμε ΚΑΙ δεσμευμένες πηγές χρηματοδότησης».

 

Στην αθλητική επικαιρότητα και τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα…

Σε εξέλιξη Βόλος – Άρης. Λαμία – ΟΦΗ: 1 – 2

Και ο καιρός στην Αττική…. Γενικά αίθριος αύριο. Τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι από βορειο ανατολικές διευθύνσεις από 4 έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στο κέντρο της πρωτεύουσας από 19 έως 27 βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα