back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19.00

Διαβάστε επίσης

170 νέα κρούσματα κορωνοϊου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ. Στους 338 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας, καθώς τις τελευταίες ώρες, τη μάχη για τη ζωή έχασαν ακόμη επτά άνθρωποι. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 78 ασθενείς covid-19.

Στην Αττική που με 89 νέα κρούσματα σήμερα, συνεχίζει να σημειώνει αρνητικό ρεκόρ, από αύριο και έως τις 4εις Οκτωβρίου επιβάλλονται νέα περιοριστικά μέτρα. Σχετική εγκύκλιο για τη λειτουργία των Δημόσιων Υπηρεσιών και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w.athina984.gr

Εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, έως τις 25 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας.

Από 22 κρούσματα στη Σάμο, τα 21 εντοπίστηκαν στο Κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών.

 

Τις πληγές της από το πέρασμα του φονικού κυκλώνα ΙΑΝΟΣ μετρά η χώρα.. που θρηνεί τρεις νεκρούς και αγωνιά για την 43χρονη που αγνοείται από χθες στο Μουζάκι.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το Θεσσαλικό κάμπο, δραματική η εικόνα στην Καρδίτσα, ανυπολόγιστες οι ζημιές στο αγροτικό και ζωϊκό κεφάλαιο.. Χιλιάδες σπίτια πλημμύρισαν, εκατοντάδες αστικές ιδιωτικές περιουσίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές.. Τεράστιο πλήγμα δέχθηκαν και οι δημόσιες υποδομές.. Κυρίως το οδικό δίκτυο, και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης.

Κυβερνητικά κλιμάκια από χθες καταγράφουν και αποτιμούν τις ζημιές στη Στερεά Ελλάδα και τα Επτάνησα, με στόχο την άμεση αποζημίωση των πληγέντων. Στη Θεσσαλία βρίσκεται ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, συνοδευόμενος από στελέχη του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ. Διήμερη αυτοψία σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη πραγματοποίησε ο Υφυπουργός διαχείρισης κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο μεταξύ, κλιμάκιο ψυχολόγων του Υπουργείου Υγείας, θα παρέχει για όσο καιρό χρειαστεί ψυχολογική και ψυχοκοινωνική στήριξη στους κατοίκους που βιώνουν τις τραγικές συνέπειες του κυκλώνα.

Κλιμάκια της αξιωματικής και της μείζονος αντιπολίτευσης καταγράφουν τα προβλήματα στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Στην προσπάθεια αποδόμησης του κυβερνητικού έργου εστίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από τη Θεσσαλονίκη. Χαρακτήρισε το οικονομικό πρόγραμμα 11 σημείων που παρουσίασε χθες απολύτως ρεαλιστικό και απαραίτητο προκειμένου να αποφευχθεί η ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση που έρχεται, κατηγόρησε ωστόσο ότι η κυβέρνηση έχει άλλο σχέδιο. Ερωτηθείς για την πανδημία είπε ότι η κυβέρνηση αντι να στηρίξει το ΕΣΥ κάνει.. ‘’δουλίτσες’’ με τους ιδιώτες και τροφοδοτεί τις ανορθολογικές συμπεριφορές των πολιτών. Για την εθνική πολιτική.. υποστήριξε ότι η Τουρκία παραβίασε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα με τις ενέργειες του Ορούτσ Ρείς και είπε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να επιμένει στην επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Άγκυρα. Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών χαρακτήρισε πολιτική απάτη την προεκλογική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και και είπε ότι περιμένει από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ 158 συγνώμες.

‘’Ο κ Τσίπρας άλλαξε λογότυπο στον ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος όμως δεν άλλαξε λόγο. Παραμένει αιχμάλωτος του γνωστού εαυτού του.. Τη μια μέρα ανακοίνωσε ένα ‘’μουχλιασμένο’’ πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, ύψους 42 δις ευρώ και την επόμενη ο ίδιος, μείωσε τα μέτρα που πρότεινε σε 11 δις, ενώ κατασκεύασε ασύστολες ανακρίβειες για την πανδημία και την αντιμετώπισή της’’ σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε ανεύθυνες και επικίνδυνες τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα εθνικά θέματα. Είπε χαρακτηριστικά: ‘’Μόνος αυτός σε ολόκληρο τον κόσμο υιοθέτησε την άποψη Ερντογάν ότι δήθεν η Τουρκία δεν είναι απομονωμένη, ενώ με τρόπο εθνικά προσβλητικό, καλλιέργησε θεωρίες συνομωσίας γύρω από την απόσυρση του Oruc Reis’

’Ανακοινώσεις και σαφές χρονοδιάγραμμα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού προανήγγειλε μιλώντας από το βήμα του OLYMPIA FORUM ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης: Όπως είπε:’’ Επειδή εδώ και είκοσι χρόνια, έχουν ακουστεί πάρα πολλά λόγια αλλά δεν έχει γίνει τίποτα στην πράξη για το γήπεδο, όταν θα γίνουν οι ανακοινώσεις θα πρέπει να έχουμε όχι μόνο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να έχουμε ΚΑΙ δεσμευμένες πηγές χρηματοδότησης».

 

Στην αθλητική επικαιρότητα και τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα…

Στις 6 και τέταρτο παίζουν Λαμία – ΟΦΗ και στις 8 και μισή Βόλος – Άρης.

Και ο καιρός στην Αττική…. Τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες αύριο στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Γενικά αίθριος κατά τη διάρκεια της μέρας. Άνεμοι από βορειο ανατολικές διευθύνσεις από 4 έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στο κέντρο της πρωτεύουσας από 19 έως 27 βαθμούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα