back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ανθρώπων που αγνοούνται στη Θεσσαλία μετά το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα, ο οποίος άφησε πίσω του τρεις νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.

Τελευταίο θύμα ένας 62χρονος ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από τα ερείπια του σπιτιού του στην Καστανιά Καρδίτσας. Αγνοούμενη παραμένει η 40χρονη οδηγός στο Μουζάκι και ένας βοσκός από το Μακρυχώρι Καρδίτσας.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Μουζακίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής.

Για ανυπολόγιστες καταστροφές μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος τόνισε ότι τώρα απαιτούνται ταχύτητα, απλοποίηση των διαδικασιών και αυτοματοποίηση των ενεργειών ώστε να υπάρξει γρήγορο αποτέλεσμα στην αποκατάσταση των ζημιών.

Ιθάκη και Ζάκυνθο επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, για την αποτίμηση των ζημιών από το πέρασμα του κυκλώνα Ιανός.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νησί έχει δημιουργηθεί από την διακοπή για 3η ημέρα στην ηλεκτροδότηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στα ευπαθή προϊόντα στις επιχειρήσεις αλλά και στα νοικοκυριά.

Ο κυκλώνας, εξασθενημένος πλέον, περνά από την Κρήτη και σταδιακά απομακρύνεται πλέον από τη χώρα μας. Τα περισσότερα προβλήματα που δημιούργησε καταγράφονται στο Ηράκλειο, με πλημμύρες σε δρόμους και διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Ζημιές και στη Γαύδο κυρίως στο Σαρακίνικο όπου φούσκωσε το ρέμα, ενώ κατολισθήσεις υπάρχουν και σε σημεία του οδικού δικτύου.

Αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας. Τελευταίο θύμα, μια 74χρονη με υποκείμενα νοσήματα, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Τη μάχη με τη ζωή έχασε και μια 88χρονη επίσης με υποκείμενα νοσήματα, η οποία κατέληξε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Σωτηρία. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 333.Χθες ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 240 νέες λοιμώξεις , ενώ διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεύονται 65 συμπολίτες μας.

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, έως και τις 25 Σεπτεμβρίου, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στους δήμους της περιοχής.

Ένα δεύτερο lockdown σε όλη τη χώρα είναι ένα πιθανό βήμα για να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι αυτό που θέλει να γίνει.

Από λεπτό σε λεπτό η συνέντευξη τύπου την οποία θα παραχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Απ’ ευθείας μετάδοση από τον Αθήνα 9.84.

Κυριακή καθαριότητας σήμερα για την Κυψέλη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. “Αυτήν την περίοδο, οι Κυριακές καθαριότητας, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία” έγραψε στο Facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης προσθέτοντας ότι “Πέρα από τις καθημερινές απολυμάνσεις, συνεχίζουμε την προσπάθεια να παραμένει όλη η πόλη καθαρή”.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα…

Στις 6 και τέταρτο παίζουν Λαμία – ΟΦΗ και στις 8 και μισή Βόλος – Άρης. Χθες Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0–2.

Και ο καιρός….

Παροδικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα