back to top
25.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

25.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Τετρακόσια πενήντα άτομα έχουν μεταφερθεί στην περιοχή του Καρά Τεπέ στην Μυτιλήνη, όπου από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία αστυνομική επιχείρηση προκειμένου πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στους δρόμους να μεταφερθούν στον πρόχειρο καταυλισμό.

Ήδη όλοι τους έχουν ελεγχθεί για τυχόν κρούσματα κορονοϊού. Από τους 450 οι 250 είναι αρνητικοί και έχουν μπει στη πρόχειρη δομή ενώ οι υπόλοιποι 200 αναμένουν αποτελέσματα. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 170 αστυνομικοί εκ των οποίων 70 γυναίκες που έχουν μεταβεί από την Αθήνα με σκοπό να προσεγγίζουν πιο εύκολα τις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά.

Επιπλέον και σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζεται η ίδρυση αστυνομικής διεύθυνσης που θα επανδρωθεί με περισσότερα από 340 άτομα και θα λειτουργεί εντός του χώρου του πρόχειρου καταυλισμού, προκειμένου να παρεμβαίνει άμεσα σε τυχόν επεισόδια. Η αστυνομική δύναμη, θα μεταφερθεί -στο σύνολό της- από την Αθήνα στο νησί.

Υπό έλεγχο τέθηκε νωρίτερα φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 8 το πρωί -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες -στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Ελαιώνα. Ερευνώνται τα αίτια.

Παρατείνεται η ανησυχία των λοιμωξιολόγων μετά τα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων καθημερινώς στην Αττική, όπου χθες καταγράφηκαν 174 από τα συνολικά 312.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου lockdown χθες ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας .

6 σχολικές και προσχολικές μονάδες ανά την επικράτεια έκλεισαν, λόγω κρουσμάτων ενώ κλειστά μέχρι και αύριο παραμένουν τα σχολεία στην Λέσβο και στην Πέλλα. Αρνητικό το τεστ, σύμφωνα με πληροφορίες σε μαθητή σε σχολείο στο Κερατσίνι.

Τα κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορονοϊό αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 εκατομμύρια σήμερα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Την χώρα μας επισκέπτεται από σήμερα ο «μεσογειακός κυκλώνας», προκαλώντας βροχοπτώσεις θυελλώδεις ανέμους και κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Την προσοχή των πολιτών στις περιοχές που αναμένεται να πλήξει από το απόγευμα η κακοκαιρία επέστησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, καλώντας τους να βρίσκονται σε απόλυτη επιφυλακή.

Οι περιοχές που αναμένεται να πληγούν είναι Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Αρκαδία, Αργολίδα, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και πιθανόν η Κρήτη. Στην Αττική τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από αργά το απόγευμα με τάση να ενταθούν τη νύχτα.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Οίτυλο της Λακωνίας. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 21ένας πυροσβέστες και δύο αεροσκάφη. Πέντε ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη επιχειρούν στην Μελία Αλεξανδρούπολης προκειμένου να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά που καίει για δεύτερη ημέρα. Καλύτερη η εικόνα και στη φωτιά στα Συχαινά Πάτρας.

“Ελπίζω ότι αυτό που είδαμε ως πρώτο βήμα αποκλιμάκωσης θα συνεχιστεί και θα επαναληφθούν οι συνομιλίες δίχως απειλές κι επιθετική ρητορική», τόνισε αναφερόμενος στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συζήτησης που είχε χθες με τον εκτελεστικό διευθυντή του Economist Ντάνιελ Φράκλιν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου.

Ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι οι αιτήσεις επιχειρήσεων για 9.200 νέες θέσεις εργασίας με κατώτατο μισθό 830 € και επιδότηση 80% για την πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων όλων των ηλικιών.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις σήμερα στην Αττική, με σποραδικές βροχές από το απόγευμα. Άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα