back to top
18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Παναγιώτης Κούκος στον Αθήνα 9.84: «Ασπιρίνες τα μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό»

Διαβάστε επίσης

«Ασπιρίνες, τα μέχρι στιγμής μέτρα για τη στήριξη των πληττόμενων από την πανδημία, σε επισιτισμό και τουρισμό» σύμφωνα με τον ΓΓ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και στον Τουρισμό, Παναγιώτη Κούκο.

Οπως είπε στον Αθήνα 9.84 και τις Ελεονώρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου «παίρνονται μέτρα από την πολιτεία για την υγειονομική πανδημία. Εμείς όμως ακόμα περιμένουμε να δούμε και μέτρα στήριξης όσων πλήττονται από την πανδημία. Ένας εργαζόμενος με οικογένεια δεν μπορεί να ζήσει με 500 ευρώ το μήνα. Και αυτό το εισόδημα έρχεται με τη μορφή νέας συνταγής κάθε μήνα. Δεν γνωρίζουμε αν θα καλυφθεί ο επόμενος μήνας θα καλυφθεί ,ούτε αν θα  εξακολουθήσουν να λειτουργούν εστίαση και τουρισμός»

Ο κ. Κούκος ζήτησε «μέτρα στήριξης όλων των εργαζομένων στον κλάδο μέχρι τον Απρίλιο του 2021» και πρότεινε «ουσιαστικούς ελέγχους όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων» επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν θεωρεί ότι επηρεάζει αν ένα κατάστημα μείνει ανοικτό μέχρι τα μεσάνυκτα ή μέχρι τις 01.30 τα ξημερώματα.

Εκτίμησε τέλος ότι «θα υπάρξει πληθώρα απολύσεων γιατί είναι φυσικό επόμενο οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν. Η συνέπεια του κλεισίματος επιχειρήσεων θα είναι η απώλεια θέσεων εργασίας.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα