back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Αυστηρότερα μέτρα προστασίας από σήμερα έως και τις 30 Σεπτεμβρίου στην Αττική για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μεταξύ αυτών θα επιτρέπονται έως έξι άτομα σε κάθε τραπέζι στους χώρους εστίασης ενώ με το 50% των παραγωγών θα λειτουργούν οι λαϊκές.

Υποχρεωτική πλέον η μάσκα σε κλειστούς χώρους εργασίας σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και σε ανοικτούς χώρους όπου δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση του ενάμιση μέτρου, όπως οι στάσεις λεωφορείων, οι πλατείες και οι συναυλίες.

Με πληρότητα 50% θα πραγματοποιούνται οι συναυλίες ενώ με 60% πληρότητα και χρήση μάσκας θα λειτουργούν θέατρα και κινηματογράφοι.

Σε καθεστώς επιδημιολογικά επιβαρυμένης περιοχής και επιτήρησης η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Το πρόβλημα είναι δυναμικό, εξελίσσεται» τόνισε μιλώντας στον Σκάι ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέου lockdown δεν το απέκλεισε. Όλα είναι στο τραπέζι, είπε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει δίλημμα «οικονομία ή υγεία». Το πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο θα καθορίσει τις αποφάσεις κατέληξε.

Στα 310 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοιού που ανακοινώθηκαν χθες , εκ των οποίων τα 197 εντοπίστηκαν στην Αττική. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 67 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική ανεβαίνει συνέχεια και κοντεύουμε να φτάσουμε στο «κόκκινο» προειδοποίησε μέσω ΣΚΑΙ ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς, διαμηνύοντας παράλληλα ότι αν δεν μειωθεί το φορτίο στην Αττική, ίσως τα μέτρα να γίνουν πιο αυστηρά.

Ήπιες έως μέτριες παρενέργειες παρουσίασαν κάποιοι από τους εθελοντές που συμμετέχουν στις δοκιμές τελικού σταδίου για το πειραματικό εμβόλιο κατά του Covid-19 από την φαρμακευτική εταιρεία Pfizer. Τη Δευτέρα ξεκίνησαν και πάλι οι δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca-Οξφόρδης. Είχαν ανασταλεί προσωρινά στις 6 Σεπτεμβρίου λόγω σοβαρών παρενεργειών σε εθελοντή.

Διπλωματικός πυρετός ενόψει και της προσεχούς Έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Λευκωσία η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος χθες επισκέφθηκε την Αθήνα.

Περίπου 1000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στη νέα δομή του Καρά Τεπέ στη Λέσβο από τους συνολικά 5.000 που μπορεί να φιλοξενήσει το κέντρο. Εν τω μεταξύ συνελήφθη και ο έκτος ύποπτος για τον εμπρησμό του καταυλισμού της Μόριας. 37 άνθρωποι εντοπίστηκαν θετικοί στο νέο κορονοιό.

Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή του οικισμού Μελίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.Το έργο της κατάσβεσης εμποδίζουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα και σε περιοχή της Πρέβεζας σε δασική έκταση στη Φιλιππιάδα.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, όπου αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 31 βαθμοί Κελσίου. 26 βαθμοί αυτη την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα