back to top
18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

18.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Έκλεισε λόγω κρουσμάτων Λύκειο στην Καισαριανή – Το υπ. Παιδείας ζητά αυστηρή τήρηση μέτρων – Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά ανά την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Κλειστό θα παραμείνει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου το 2ο Λύκειο Καισαριανής, με  απόφαση του  υπουργείου Παιδείας.

Στην απόφαση προβλέπεται να μείνουν κλειστές όλες οι τάξεις και όλα τα τμήματα του σχολικού συγκροτήματος

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ούτε ο αριθμός των κρουσμάτων στο συγκεκριμένο σχολείο, ούτε εάν πρόκειται για κρούσματα σε μαθητές ή σε εκπαιδευτικούς.

Σημειώνεται ότι είναι το πρώτο σχολείο της Αττικής που κλείνει λόγω του κορονοϊού.

Κλειστά πέντε σχολεία κι ένα τμήμα

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, κλειστά λόγω κορονοϊού είναι τα ακόλουθα σχολεία μέχρι τις ημερομηνίες που αναγράφονται:

-2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ έως 27-09-2020
-2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΟΥΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ έως 27-09-2020
-2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ έως 27-09-2020, αναστέλλει τη λειτουργία του μόνο το τμήμα Β5
-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ έως 18-09-2020
-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΛΗΜΝΟΥ έως 18-09-2020
-7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ έως 18-09-2020

Ο Ισίδωρος Ρούσσος μεταδίδει ότι η αύξηση των  κρουσμάτων  κορονοϊού στα σχολεία οδηγει το υπουργείο Παιδείας να ζητά από τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς αυστηρή εφαρμογή των μέτρων.  Στο Ηράκλειο Κρήτης κλειστό θα παραμείνει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε εκπαιδευτικό, ενώ κρούσμα σε καθηγήτρια και μαθήτρια Λυκείου εμφανίστηκε και στο Μοσχάτο.

Τα νέα κρούσματα σε σχολικές μονάδες προκαλούν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας ζητά από τους διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς καθημερινή ενημέρωση για τις απουσίες των μαθητών, πιστή εφαρμογή της εγκυκλίου για την υποχρεωτικότητα της μάσκας στις αίθουσες και αναλυτικές οδηγίες, προς τους γονείς και τους μαθητές.

Κλειστό σχολείο στο Ηράκλειο

Κλειστό θα παραμείνει έως τις 27 Σεπτεμβρίου το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών στο Ηράκλειο Κρήτηςμετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού σε εκπαιδευτικό. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα neakriti.gr, το σχολείο ενημέρωσε τους γονείς με ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι μετά από επικοινωνία της υπεύθυνης COVID-19 του Σχολείου μας με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας κ.Μανώλη Λουμπούνη για το περιστατικό του κρούσματος εκπ/κού που παρουσιάστηκε στο Σχολείο μας, εκδόθηκε σχετική απόφαση με την οποία συστήνεται το προσωπικό του Σχολείου, για καθαρά προληπτικούς λόγους, να απέχει από την εργασία του στο Σχολείο. Κατόπιν της εισήγησης αυτής o Διευθυντής Εκπ/σης Ηρακλείου κ.Εμμανουήλ Μπελαδάκης ενημέρωσε το Υ.ΠΑΙ.Θ. το οποίο αναστέλλει την λειτουργία του Σχολείου μας μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, λόγω της απουσίας του προσωπικού του. Καλείστε λοιπόν να μην στέλνετε τα παιδιά στο Σχολείο από αύριο και θα ενημερωθείτε με νεότερο μήνυμα για τις εξελίξεις επί του θέματος».

Κρούσμα και σε Λύκειο στο Μοσχάτο

Κρούσμα κορονοϊού εμφανίστηκε και σε Λύκειο στην περιοχή του Μοσχάτου. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη βρέθηκε θετική στον ιό μια καθηγήτρια της πρώτης λυκείου, ενώ ακολούθησε δεύτερο κρούσμα, το οποίο αφορά σε μαθήτρια του ίδιου τμήματος, το οποίο έκλεισε. Κλειστό παραμένει από την Τρίτη και το 2ο Λύκειο Καισαριανής, ενώ με απόφαση του διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Πύργου Ηλείας έχει ανασταλεί η λειτουργία ενός τμήματος της δευτέρας γυμνασίου.

Υπενθυμίζεται ότι δεν έχουν ανοίξει ακόμη το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Καλλιθέας Λήμνου και 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Ο προϊστάμενος σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Τσαχαλάς ζητά από τους εκπαιδευτικούς να προσπαθούν να ενημερώσουν τους γονείς αναλυτικά και ταυτόχρονα να εκπαιδεύουν τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού στη σωστή χρήση της μάσκας.

Στη σχετική εγκύκλιο πάντως ξεκαθαρίζεται ότι «σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του.

Ο ειδικός χώρος ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων, υπό την εποπτεία του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Κατά την άφιξη των γονέων/κηδεμόνων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας. Ειδικά για τους μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως και την Γ’ Δημοτικού ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας».

Ενημερωθείτε από το υπουργείο Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία ΕΔΩ

Ισίδωρος Ρούσσος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα