back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17.00

Διαβάστε επίσης

Σε προληπτικές εκκενώσεις οικισμών προχωρά η Πυροσβεστική στη Νοτιοανατολική Αττική λόγω της φωτιάς που μαίνεται από την περιοχή της Κερατέας έως τις αυλές σπιτιών στην Ανάβυσσο. Η φωτιά ξεκίνησε το πρωί στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων εντάσεως έως και 8 μποφόρ.

Την εκδοχή του εμπρησμού διερευνούν οι Αρχές για τις τέσσερις εστίες φωτιάς τα ξημερώματα στο ΚΥΤ της Μόριας που προκάλεσε την πλήρη καταστροφή της δομής φιλοξενίας.

“Μόλις αξιολογηθεί η ζημιά και σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Προτεραιότητά μας παραμένει η υγεία και η ασφάλεια όλων, κατοίκων και μεταναστών”, τονίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του .

“Η κατάσταση στη Μόρια δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί αποτελεί ταυτόχρονα ζήτημα δημόσιας υγείας, ανθρωπισμού αλλά και εθνικής ασφάλειας”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος ο πρωθυπουργός είπε ότι “απομακρύνονται ήδη από εκεί σήμερα, όλα τα ασυνόδευτα παιδιά, ενώ γνωστοποίησε ότι αύριο θα επισκεφθεί την Λέσβο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, με τον οποίο θα ο ίδιος έχει συνάντηση την Παρασκευή.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για λόγους δημόσιας υγείας, κηρύσσεται από σήμερα και για τέσσερις μήνες η περιφερειακή ενότητα Λέσβου, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Στη Μυτιλήνη βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο . Στις 6 συνέντευξη τύπου.

«Προσωπικά υπεύθυνο» για το «δράμα της Μόριας» και «ιστορικά λίγο» να το διαχειριστεί, χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. «Η κυβέρνηση οφείλει, εδώ και τώρα, να λάβει έκτακτα μέτρα στήριξης του νησιού, να καλύψει άμεσα όλες τις υγειονομικές ανάγκες και να προχωρήσει επιτέλους με σχέδιο και σοβαρότητα στην άμεση αποσυμφόρηση των νησιών», καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο των δομών. Αδιαφόρησε για την αποσυμφόρηση. Διατήρησε τις συνθήκες “ζούγκλας”, τονίζει το ΚΙΝΑΛ και ζητά άμεσα μαζικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης, αναλογικά σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

«Πρέπει να κλείσει οριστικά η Μόρια και να μην φτιαχτεί άλλο ΚΥΤ, είτε κλειστού είτε ανοιχτού τύπου και στη Λέσβο και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου» υπογράμμισε ,από το ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στους 293 οι νεκροί από τον κορονοιό στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τελευταίο θύμα είναι ένας 80χρονος που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Παπανικολάου και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Αυξημένο παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο σε Αθήνα και Πειραιά.

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός. Άνεμοι Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα