back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Απολύμανση του 21ου Γυμνασίου Αθηνών από συνεργείο του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Συνεργείο του Δήμου Αθηναίων βρέθηκε το πρωί στο 21ο Γυμνάσιο Αθηνών στη Γκράβα προκειμένου να απολυμάνει το σχολικό χώρο, στο πλαίσιο των απολυμάνσεων στα σχολεία εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων με ειδικά απολυμαντικά μηχανήματα, απολύμαναν σχολικές αίθουσες, διαδρόμους και τον προαύλιο χώρο για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού και στη συνέχεια βρέθηκαν σε κοντινά σχολεία.
Οι απολυμάνσεις είναι τακτικές και θα συνεχιστούν μέχρι την έναρξη των μαθημάτων, ενώ παραδίδεται και ο απαραίτητος εξοπλισμός (αντισηπτικά κ.α) για να τοποθετηθούν σε χώρους των σχολείων.
Το παρών έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Υγείας-Παιδείας του Δήμου Αθηναίων, Μανώλης Καλαμπόκας, ο οποίος σε δηλώσεις του στον Αθήνα 984, επισήμανε ότι “με αίσθημα ευθύνης εργαζόμαστε εντατικότατα προκειμένου τα σχολεία να ανοίξουν τη νέα σχολική χρονιά με τις ιδανικότερες συνθήκες για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Οι απολυμάνσεις θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες, έχουμε φροντίσει να έχουν τα απαραίτητα αντισηπτικά και υγειονομικό υλικό, όπως επίσης περιμένουμε μέσω της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας) τη διανομή των μασκών σε όλα τα σχολεία, ώστε να μοιραστούν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς”.
Εξήγησε ότι “δεν υπάρχουν επικίνδυνα σημεία, όλα τα σχολεία και οι μαθητές έχουν έντονο συγχρωτισμό με αποτέλεσμα οι πιθανότητες κινδύνου μετάδοσης του ιού να είναι αυξημένες. Χρειάζεται αυξημένη προσοχή, όχι τρομοκρατία, να είμαστε προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τις συνθήκες ατομικής υγιεινής, στο να φοράμε τη μάσκα, να πλένουμε τα χέρια μας, να χρησιμοποιούμε αντισηπτικά και όταν κάποιος είναι άρρωστος να προσέχει και να χρησιμοποιούμε τους κατάλληλους αλγορίθμους έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε κάποιο περιστατικό εάν αυτό έρθει”.
Κατέληξε πως “το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, το προσωπικό καθαριότητας θα είναι στα σχολεία ώστε να φροντίζουν να είναι καθαρά καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Απολυμάνσεις θα γίνονται εάν και εφ’ όσον χρειάζονται, παραδείγματος χάριν μετά από κάποιο κρούσμα”.
Βίκτωρας Αντωνόπουλος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα