back to top
18 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σάλος και πολιτικές παρεμβάσεις από τα σχόλια – σοκ στο ριάλιτι Big Brother

Διαβάστε επίσης

Σάλο στα social media και αντιδράσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκαλεί σεξιστικό σχόλιο – σοκ παίκτη στο ριάλιτι Big Brother, το οποίο μάλιστα παραπέμπει σε εγκληματική πράξη. Ο παίκτης απομακρύνθηκε από την παραγωγή χθες το βράδυ.

Παρεμβαίνοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέρει μέσω δήλωσής του ότι ζήτησε την άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ, και πως επικοινώνησε και με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, θεωρώντας αυτονόητη την αντίδρασή του.

«Οτιδήποτε προωθεί την κουλτούρα του βιασμού είναι εγκληματικό και άρα απερίφραστα καταδικαστέο και μη αποδεκτό. Πόσο μάλλον όταν αυτό δημοσιοποιείται στα πλαίσια τηλεοπτικών προϊόντων. Τα αντανακλαστικά που επέδειξε η κυβέρνηση, η ομόθυμη καταδίκη σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, η αντίδραση των λειτουργών των ΜΜΕ αλλά και της κοινωνίας στο σύνολο της αποτελούν την πιο εμφατική απάντηση σε τέτοια φαινόμενα» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ και προσθέτει «ας μην θολώνουμε το πανίσχυρο μήνυμα με μικρόψυχες προσπάθειες πολιτικής εκμετάλλευσης».

“Η αναπαραγωγή της κουλτούρας του βιασμού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Τεράστια η ευθύνη του τηλεοπτικού σταθμού για την αναπαραγωγή του συγκεκριμένου υλικού”, έγραψε στα social media ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Η αναπαραγωγή της κουλτούρας του βιασμού σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Αποτελεί υπόθεση όλων μας η…

Gepostet von Νάσος Ηλιόπουλος am Sonntag, 6. September 2020

Aνάλογη θέση πήρε και ο νέος γραμματέας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, γράφοντας ότι “η κουλτούρα βιασμού σε prime time και με χορηγούς προκαλεί αηδία και ανατριχίλα”.

Ο βιασμός είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Το ίδιο αποτρόπαιες είναι και οι απόψεις που τον νομιμοποιούν. Το ελληνικό κράτος έχει θεσμούς που πρέπει να παρέμβουν» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης στο Twitter .

 

“Ομοφοβικοί, σεξιστές, νταήδες και βιαστές(!) προς τέρψη των αχόρταγων τηλεθεατών & της τηλεοπτικής αρένας. Κι όμως δεν είναι μόνο στην TV…  Ο εισαγγελέας; Αίσχος!» σχολίασε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Ζέφη Δημαδάμα.

«Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, μέσω του γνωστού τηλε-σκουπιδιού “Big Brother”, “βιάζει” την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προβάλλει πλέον και επικίνδυνα, μισογυνικά σχόλια για εγκληματικές πράξεις, όπως ο βιασμός γυναικών» αναφέρει, μεταξύ άλλων,  σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ, η οποία ζητά να σταματήσει η προβολή παιχνιδιού.

Αντιδράσεις όμως και από χορηγούς του τηλεοπτικού προϊόντος. Ήδη τρεις ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους.

Εκτός Big Brother τέθηκε ο Αντώνης Αλεξανδρίδης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε με το σχόλιό του περί «βιασμού» προκαλώντας και πολιτικές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και βίντεο που κυκλοφόρησε από το βράδυ της Κυριακής, ο ΣΚΑΪ και η παραγωγή του ριάλιτι αποφάσισαν την απομάκρυνση του παίκτη από το παιχνίδι. Ο Αντώνης Αλεξανδρίδης κλήθηκε στο δωμάτιο επικοινωνίας όπου ο Big Brother, αφού καταδίκασε την δήλωση του Κρητικού παίκτη, στη συνέχεια του ανακοίνωσε πως πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από το σπίτι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα