back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ντόμινο εργασιακών επιπτώσεων από τη πανδημία – Απώλειες σε δώρο Χριστουγέννων και επίδομα αδείας

Διαβάστε επίσης

Την μορφή ντόμινο λαμβάνουν οι εργασιακές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Ορατός είναι ο κίνδυνος χιλιάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι εντάχθηκαν σε ειδικό καθεστώς εξαιτίας της πανδημίας να λάβουν μειωμένο δώρο Χριστουγέννων, να μην λάβουν επίδομα αδείας ή να βρεθούν αντιμέτωποι και με τις δύο αυτές δυσμενείς εξελίξεις.

Σε ό,τι αφορά στο δώρο Χριστουγέννων, θα καταβληθεί με την συμμετοχή του εργοδότη και του κράτους, ωστόσο για όσους έλαβαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ, η βάση υπολογισμού θα είναι μικρότερη διαμορφώνοντας ανάλογα το τελικό ποσό του δώρου.

Σημειώνεται ότι η χρονική περίοδος υπολογισμού του Δώρου, αρχίζει από την 1 Μαΐου έως και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Παράλληλα περίπου 80.000 εργαζόμενοι με όρους εποχικής απασχόλησης, στον κλάδο του τουρισμού, των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή, κινδυνεύουν να μην λάβουν επίδομα αδείας .

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον κλάδο, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, τους γνωστοποιήθηκε ότι αυτή η κατηγορία εργαζομένων θα λάβει το δώρο Χριστουγέννων, όχι όμως και το επίδομα αδείας.

Στον αντίποδα, οι εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”, θα λάβουν τόσο το επίδομα αδείας όσο και το Δώρο Χριστουγέννων.

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, το δώρο ενδέχεται να καταβληθεί μειωμένο.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα