back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μ. Χρυσοχοΐδης: Επέκταση του δικτύου ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων στον Έβρο

Διαβάστε επίσης

Με την επέκταση του δικτύου ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων στον Έβρο,απαντά η χώρα μας στην κίνηση της Τουρκίας να κατασκευάσει δικό της σύστημα πυκνής ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Αυτό έκανε γνωστό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενημερώνοντας την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής,για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο. Επίσης, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή παραμένει στον Έβρο δύναμη της FRONTEX από 150 άτομα, όμως το επόμενο διάστημα θα προστεθούν εκατοντάδες αξιωματικοί που θα συνδράμουν τις ελληνικές δυνάμεις.

Για την επέκταση του φράχτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης, είπε ότι θα έχει ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα ,ύψους 5 μέτρων, θα λειτουργεί και ως αντιπλημμυρικό έργο αφού θα επιτρέπει την ακώλυτη ροή των υδάτων, ενώ το κόστος του θα ανέλθει μαζί με τα λοιπά έργα συντήρησης του υπάρχοντος φράχτη και την κατασκευή οκτώ αντιβαλλιστικών παρατηρητηρίων , στα 62, 9 εκατομμύρια ευρώ. Πάντως, ο κ. Χρυσοχοΐδης, είπε ότι η ύπαρξη του φράχτη απέτρεψε την είσοδο στη χώρα μας 59.000 ατόμων.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες για διάρρηξη που έγινε στο διαμέρισμα της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, ο κ. Χρυσοχοΐδης , τόνισε ότι γίνεται έρευνα με προσοχή και σοβαρότητα για τα αποτελέσματα της οποίας θα ενημερωθεί και η Δικαιοσύνη και η Βουλή. Πάντως, ο υπουργός επιβεβαίωσε την πληροφορία που μετέφερε στην Επιτροπή ο Γιώργος Καμίνης,ότι στην ίδια πολυκατοικία έγινε διάρρηξη και άλλου διαμερίσματος που ανήκει σε στενό συνεργάτη του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής,Βασίλη Κεγκέρογλου.

Νωρίτερα, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,´Ολγα Γεροβασίλη,αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να στοχοποιούνται και να εκφοβίζονται εισαγγελείς και να μην προστατεύονται από την Πολιτεία.
«Μη βιάζεστε, μη σπέρνετε φόβο αναπαράγοντας δηλώσεις ότι κινδυνεύει η ζωή δικαστών, γιατί η δραματοποίηση ούτε προσφέρει ούτε προσθέτει», απάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα