back to top
16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

204 νέα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Πέντε ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ενώ έχουμε και νεκρούς από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στο συγκεκριμένο ίδρυμα παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Την απαγόρευση των επισκεπτηρίων στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων -δημόσιες και ιδιωτικές- προβλέπει απόφαση της υφυπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δομνας Μιχαηλίδου. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές οι οποίοι επιστρέφουν από άδεια, δεν θα αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους, εάν προηγουμένως δεν υποβληθούν στο διπλό υγειονομικό τεστ για τον ιό.

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, καθώς ένας γιατρός κι ένας ασθενής βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Θέμα χρόνου θεωρείται η λήψη νέων μέτρων. Αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, από αύριο έως τις 31 Αυγούστου, όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής οι οποίες είχαν προγραμματιστεί σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους.

1.445 κρούσματα του Covid-19 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων μολύνσεων από την 1η Μαΐου, με τον υπουργό Υγείας, Γενς Σπαν, να επισημαίνει ότι έχει σημειωθεί σημαντική αύξησή τους -όπως και στη χώρα μας- στους νέους, με τη μέση ηλικία των νοσούντων να πέφτει στα 34 έτη, τη χαμηλότερη από την εκκίνηση της πανδημίας.

Το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis επέστρεψε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Έντονη η διπλωματική κινητικότητα, καθώς σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε συναντήσεις στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νατανιάχου, και τον ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι. Ο κύριος Δένδιας θα έχει, επίσης, τηλεφωνικές συνομιλίες με τον γάλλο ομόλογό του, Ζαν Ιβ Λεντριάν, και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ενόψει και της αυριανής έκτακτης τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, κατόπιν αιτήματος της χώρας μας. Επίσης, θα έχει εκ νέου επικοινωνία με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και με τους αμερικανούς γερουσιαστές, Μπομπ Μενέντεζ και Κρις βαν Χόλεν. Αύριο, η συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, στη Βιέννη, όπου θα συναντήσει επίσης τον Αυστριακό Υπουργό Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα του κ. Δένδια, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε ο έλληνας πρωθυπουργός. Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική προκλητικότητα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον Σαρλ Μισέλ είχε σήμερα και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Άγκυρας, κατά τη συνομιλία του με την κ. Μέρκελ, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε εκ νέου την άποψη περί επίλυσης των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση την ισότητα και τον διάλογο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Νωρίτερα, υποστήριξε ότι η κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή προκαλείται από την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Εμανουέλ Μακρόν περί ενίσχυσης της στρατιωτικής γαλλικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, το πρωί διεξήχθη κοινή στρατιωτική άσκηση Γαλλίας – Ελλάδας, εντός της περιοχής της παράνομης τουρκικής Navtex της 10ης Αυγούστου.

Στα ταμεία των Δήμων Χαλκίδος και Διρφυέων – Μεσσαπίων θα βρίσκονται από αύριο τα επιδόματα που δικαιούνται οι πληγέντες στην Εύβοια.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Χανιά της Κρήτης κοντά στο Μουστάκο του δήμου Κανδάνου-Σελίνου. Στην περιοχή επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 20 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρα τμήματα και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά έχει κάψει δασικές και γεωργικές εκτάσεις.

Kαι ο καιρός: Aίθριος αναμένεται και αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 6 Μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί Κελσίου, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα