back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis

Διαβάστε επίσης

Εξήλθε της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» εξήλθε της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αργά το απόγευμα της Τετάρτης  με βορειοανατολική πορεία, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, και εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX.

Την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων καταδίκασαν Γαλλία και Γερμανία λίγο πριν τη σύγκληση της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. την Παρασκευή. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστοφερ Μπούργκερ τόνισε πως η τουρκική πρακτική δεν συμβάλει στην αποκλιμάκωση και επανέλαβε την έκκληση του Βερολίνου για απευθείας διάλογο των δύο πλευρών.

Ενισχύονται οι γαλλικές δυνάμεις στην περιοχή με εντολή Μακρόν

Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τις μονομερείς έρευνες για πετρέλαιο, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.  Παράλληλα έκανε γνωστό ότι η Γαλλία θα ενισχύσει προσωρινά τη στρατιωτική παρουσία της στη Μεσόγειο για να δείξει ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό. Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συνομίλησε με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Φλoράνς Παρλύ.

Επίσης, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι. Συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Σίσι συμφώνησαν στην ταχύτερη δυνατή επικύρωση της Συμφωνίας του Καΐρου κάνοντας λόγο για ορόσημο στις σχέσεις τους.

Έκτακτη επίσκεψη Δένδια στο Ισραήλ

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης από διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στο Ισραήλ όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον ομόλογό του Γκαμπί Ασκενάζι, καθώς και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου με την ατζέντα να περιλαμβάνει τη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ καθώς και την τουρκική παραβατικότητα.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα