back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Με μειωμένο ωράριο από σήμερα η λειτουργία της εστίασης σε 12 περιοχές, SOS εκπέμπουν οι επιχειρηματίες

Διαβάστε επίσης

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Από σήμερα έως και τις 23 Αυγούστου εστιατόρια, μπαρ και οι καφετέριες θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα και θα παραμένουν κλειστά έως τις 7 το πρωί στις εξής περιοχές: Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας, και τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

Τα νέα μέτρα προκαλούν έντονο προβληματισμό στους επιχειρηματίες της εστίασης που βλέπουν τις λιγοστές ανάκαμψης του τζίρου τους να εξανεμίζονται. Η πτώση του τζίρου σε δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς ξεπερνά το 60%, ενώ σε Αττική και Θεσσαλονίκη ή πτώση αγγίζει και το 70%. Η δύσκολη συγκυρία οδήγησε αρκετούς επιχειρηματίες του κλάδου στην απόφαση είτε να μην ανοίξουν καθόλου τα καταστήματά τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αυξάνει το ενδεχόμενο μπαράζ λουκέτων στην εστίαση την ώρα που οι υποχρεώσεις των επιχειρηματιών “τρέχουν” και όπως δηλώνουν τα μέτρα ανακούφισης δεν είναι επαρκή για να καλύψουν την χασούρα των τελευταίων μηνών.

Χριστιάννα Χριστιάννα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα