back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας παραμένει το Oruc Reis, συνοδεία μεγάλης δύναμης τουρκικών πολεμικών πλοίων. Έχει ποντίσει καλώδια, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκινήσει έρευνες. Mονάδες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού καλούν μέσω ασυρμάτου το τουρκικό ερευνητικό σκάφος να αποχωρήσει.

Με δεύτερη navtex απάντησε η Τουρκία στην ελληνική αντι-Navtex, στην οποία αναφέρεται ότι το Oruc Reis και τα συνοδευτικά του πλοία διεξάγουν σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής ΑΟΖ, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Σε χάρτη που δόθηκε από τη γείτονα στη δημοσιότητα, φαίνεται ότι η περιοχή για έρευνες είναι αυτή που οριοθετήθηκε πρόσφατα με τη συμφωνία για ΑΟΖ Ελλάδας –Αιγύπτου και σε ελάχιστη απόσταση από Κρήτη, Κάρπαθο και Ρόδο.

Τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε διπλωματικό μαραθώνιο η κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε μεταξύ άλλων με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στον οποίο τόνισε ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή.

Λίγο αργότερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε την Άγκυρα να σταματήσει άμεσα τις ερευνητικές δραστηριότητες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο.

Περισσότερα από είκοσι εκατομμύρια είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού παγκοσμίως, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Ξεπερνούν τις 733.000 οι θάνατοι.

Πάνω από τέσσερις στις δέκα περιπτώσεις μόλυνσης έχουν διαγνωστεί ως αυτό το στάδιο στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, τις δύο χώρες που πλήττονται περισσότερο στον πλανήτη.

Γηροκομείο στη Νέα Ζηλανδία τέθηκε σε lockdown λόγω ύποπτων συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού σε φιλοξενούμενούς τους. Η χώρα είχε καταφέρει να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, συμπληρώνοντας πάνω από εκατό ημέρες χωρίς κανένα κρούσμα.

126 τα κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. 24 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Νέα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση τόσο για τα σύνορα και τον τουρισμό, όσο και για το εσωτερικό της χώρας. Aκυρώνεται η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα θα γίνει σε περιορισμένο ακροατήριο. Αναστέλλεται κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων. Από σήμερα ως τις 23 Αυγούστου τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα κλείνουν τα μεσάνυχτα σε αρκετές τουριστικές περιοχές, ανάμεσά τους η Κρήτη, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος η Ρόδος, η Ζάκυνθος, η Χαλκιδική, καθώς και η Θεσσαλονίκη. Το μέτρο μπορεί να επεκταθεί οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας ενδέχεται να τεθούν ξανά επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας, με τους εργαζόμενους να καθίστανται δικαιούχοι του ειδικού επιδόματος των 534 ευρώ. Ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής υπεύθυνης δήλωσης από τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο για το επίδομα ειδικού σκοπού.

Έρευνα για αδικήματα σε βαθμό και κακουργήματος διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και τυχόν ευθύνες για την τραγωδία με τους 8 νεκρούς στην Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανοίγει διπλή έρευνα, μια από την πυροσβεστική για παραλείψεις και λάθη στο χειρισμό του φαινόμενου και μια από πταισματοδίκη για τυχόν αυθαίρετες δομήσεις και παράνομες επιχωματώσεις στην κοίτη του ποταμού «Λήλαντα».

Θρίλερ το βράδυ στην Καλλιθέα. Άνδρας καταδίωξε στην οδό Σπάρτης με τσεκούρι μία γυναίκα και την τραυμάτισε σε διάφορα σημεία του σώματος της, ενώ στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Και οι δύο έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πρόκειται για ανδρόγυνο ή εν διαστάσει ζευγάρι.

Διαδηλωτής στη Λευκορωσία σκοτώθηκε όταν πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός που ετοιμαζόταν να ρίξει εναντίον στελεχών των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, εν μέσω των κινητοποιήσεων εναντίον της επανεκλογής του Αλεξάντερ Λουκασένκο στην προεδρία της χώρας.

Στις μαζικές κινητοποιήσεις που ξέσπασαν τραυματίστηκαν δεκάδες διαδηλωτές και αστυνομικοί, ενώ έχουν τεθεί υπό κράτηση περίπου 3.000 άνθρωποι.

Αίθριος ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί, αυτή την ώρα, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα