back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Προβλήματα με τον έλεγχο για κορονοϊό στους αδειούχους υγειονομικούς – Να γίνονται τεστ σε όλους τους ασθενείς

Διαβάστε επίσης

Χιλιάδες υγειονομικοί επιστρέφουν από ολιγοήμερη κανονική άδεια και με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας όλοι οι υγειονομικοί που επιστρέφουν από άδειες θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού.

Τον συντονισμό, τα ραντεβού διενέργειας του τεστ ασφαλώς τον έχει η υγειονομική μονάδα που εργάζονται. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, πολλά Νοσοκομεία δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή και στέλνουν τα δείγματα των ασθενών στο Ινστιτούτο Παστέρ. Τα αποτελέσματα των τεστ καθυστερούν να εκδοθούν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία των Νοσοκομείων.

Έχουν εκδοθεί νεότερες οδηγίες από τις Υγειονομικές Περιφέρειες που αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι θα κάνουν τα τεστ και θα εργάζονται κανονικά με μάσκα.

Για να περιοριστούν οι ενδονοσοκομειακές εστίες μετάδοσης του ιού, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι θα πρέπει να διενεργούνται τακτικά τεστ σε όλο το προσωπικό γιατί οι εργαζόμενοι μπορούν να μολυνθούν ανά πάσα στιγμή είτε μέσα στο χώρο της δουλειάς είτε μέσα στην κοινότητα. Επίσης να διενεργούνται τεστ σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται στα Νοσοκομεία για οποιαδήποτε αιτία.

Αναμένεται να βγει νέα εγκύκλιος με την υποχρέωση να κάνουν τεστ οι υγειονομικοί που επιστρέφουν από άδεια και επισκέφτηκαν μέρη με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα