back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα στον Αθήνα 9.84: “Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες, για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης”

Διαβάστε επίσης

“Δεν υπάρχει ενδεxόμενο τοπικού lock down στην Κέρκυρα, γιατί δεν έχει σημειωθεί ανοδική τάση στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού” τόνισε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα ,μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Ελεονώρα Ορφανίδου.

Όπως ανέφερε :”είναι το μεγαλύτερο νησί των Ιονίων Νήσων σε πληθυσμό και προσελκύει τους περισσότερους τουρίστες” επισημαίνοντας ότι “η ελληνική οικονομία έχει εξάρτηση ,περίπου 75% ,από τον τουρισμό στα Επτάνησα. Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες, για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και την προστασία της δημόσιας υγείας ” υπογράμμισε η κ. Κράτσα.

Αναφέρθηκε στη σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει εντός της ημέρας ,με τη συμμετοχή Δημάρχων, Αστυνομικών Διευθυντών και φορέων για ανταλλαγή απόψεων και τον συντονισμό των προσπαθειών για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Όπως επισήμανε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων “Το Νοσοκομείο της Κέρκυρας έχει ένα πολύ καλό μηχάνημα μοριακής ανάλυσης για ελέγχους, αλλά και ιδιωτικές κλινικές στα νησιά μας διαθέτουν αντίστοιχα μηχανήματα. Γίνονται έλεγχοι και έχουμε αμέσως το αποτέλεσμα. Τα περισσότερα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά ή με ήπια συμπτώματα. Εάν διαπιστωθεί κρούσμα ο ασθενής μεταφέρεται σε ειδικούς χώρους των Περιφερειακών Νοσοκομείων, αλλά και στα Ξενοδοχεία αναφοράς.

“Όλο το σύστημα λειτουργεί καλά, ελεγχόμενα και όλοι οι αρμόδιοι φορείς είμαστε εδώ, για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες διακοπών για Ελληνες και επισκέπτες από το εξωτερικό” κατέληξε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα