back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Έτσι, μεταξύ άλλων, ακυρώνεται η φετινή ΔΕΘ, ενώ από τις 17 Αυγούστου η είσοδος στην Ελλάδα από διάφορες χώρες θα γίνεται με την επίδειξη αρνητικών στον κορονοϊό διαγνωστικών τεστ, ενώ από τις 16 του μήνα θα εισέρχονται μόλις 750 άτομα κάθε μέρα από την Κακαβιά. Επίσης, ανακοινώθηκε η μείωση του ωραρίου νυχτερινών καταστημάτων, η μείωση του αριθμού ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις και τοπικά lockdown, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Πόρου.

…Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 203 νέα κρούσματα, με τον αριθμό των ασθενών στην εντατική να φθάνει τους 22. Έκτακτα μέτρα από σήμερα, μετά τον Πόρο, και στον Αμπελώνα Τυρνάβου Λάρισας. Θετικοί στον κορονοϊό 17 από τους 38 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο στις 4 Αυγούστου.

…”Η δυτική Ευρώπη και άλλες περιοχές θα πρέπει να αντιδράσουν με ταχύτητα στις αναζωπυρώσεις”, δήλωσε ο επικεφαλής των προγραμμάτων Αντιμετώπισης Επειγουσών Καταστάσεων του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, τονίζοντας ότι η επιδημία δεν έχει δείξει εποχική ανάπαυλα. Από σήμερα, παρά τον καύσωνα, οι Παριζιάνοι είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα στα πιο πολυσύχναστα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας.

Με την έκδοση αντι-Navtex απαντά η Αθήνα στην προκλητική Navtex που εξέδωσε νωρίτερα η Άγκυρα, για σεισμολογικές έρευνες του “Oruc Reis” ανοιχτά του Καστελόριζου. “Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό. Θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα”, διαμηνύει το ΥΠΕΞ, καλώντας την Τουρκία να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειές της, που, όπως σημειώνει, υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

…Τηλεφωνική επικοινωνία Mητσοτάκη, σε λίγη ώρα, με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Το πρωί είχε συνομιλία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. “Λάθος μήνυμα” η απόφαση της Τουρκίας για περαιτέρω σεισμολογικές έρευνες, δηλώνει το Βερολίνο, τονίζοντας ότι παρακολουθεί “πολύ προσεκτικά” την κατάσταση.

…Κατά την πρωινή, έκτακτη συνεδρίασή του, το Συμβούλιο Αρχηχών Γενικών Επιτελείων αποφάσισε την ενεργοποίηση όλων των μέσων θαλάσσιας και εναέριας επιτήρησης του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο 100% του Στόλου. “Όπως και κατά το παρελθόν, να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση παραβίασης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας”, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητεί ενημέρωση των Τομεαρχών Εξωτερικών και Άμυνας του κόμματος από τους αρμόδιους υπουργούς. Να ενημερωθούν τα κόμματα από την κυβέρνηση ζητεί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, εκφράζοντας την απορία του “γιατί αυτό δεν έχει γίνει ως τώρα”.

Την εντολή για την διενέργεια διπλής εισαγγελικής έρευνας για αδικήματα και σε βαθμό κακουργήματος διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, με αντικείμενο να διαπιστωθούν τα αίτια και οι ευθύνες για τον τραγικό χαμό 8 συνανθρώπων μας από τις πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας. Θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες της Πυροσβεστικής για παραλείψεις και λάθη στο χειρισμό του φαινομένου και από την άλλη, θα εξεταστεί το ζήτημα των τυχόν αυθαίρετων δομήσεων και των παράνομων επιχωματώσεων στην κοίτη του ποταμού Λήλαντα. Κύπριος το 8ο θύμα, ο 72χρονος που ανασύρθηκε νεκρός το πρωί στη θαλάσσια περιοχή των Αγ. Αποστόλων Καλάμου. Πρόκειται για τον Γιώργο Λιβέρα, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του Δημοκρατικού Συναγερμού, ενώ υπήρξε στενός συνεργάτης του Γλαύκου Κληρίδη και του Νίκου Αναστασιάδη.

…Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο διοικητήριο της Χαλκίδας, όπου θα εξεταστούν μέτρα στήριξης των πληγέντων.

“Εντελώς εκτεθειμένη” χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο Tομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέχεια των τοποθετήσεων των μετεωρολόγων για την Εύβοια, οι οποίοι διέψευσαν τις δηλώσεις Χαρδαλιά ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη μετεωρολογική πληροφόρηση. Για “εμπαιγμό” της κυβέρνησης Μητσοτάκη κάνει λόγο η Κουμουνδούρου, για ανικανότητα και ολιγωρία κατηγορεί κυβέρνηση και Πολιτική Προστασία το ΚΙΝΑΛ. Για “εκκωφαντική απραξία και της σημερινής κυβέρνησης και των περιφερειακών και δημοτικών αρχών”, μιλάει το ΚΚΕ.

Σε εξέλιξη η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Χανδρινός Μεσσηνίας. Στο σημείο επιχειρούν 61 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 2 Α/Φ.

Δύο θερινοί κινηματογράφοι των Κυκλάδων βρίσκονται φέτος στη λίστα αναγνωστών του “Guardian” με τα προτεινόμενα υπαίθρια θέατρα και σινεμά Ευρώπης και Βρετανίας.
Η Νάνσυ Αγγελοπούλου θα μας πει περισσότερα…

Καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική, με βόρειους ανέμους έως 6 μποφόρ τοπικά. Μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμοί Κελσίου – 31 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα