back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε κατάσταση ετοιμότητας οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, την ώρα που η Άγκυρα επιχειρεί να στήσει σκηνικό έντασης στο Αιγαίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη είναι συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, ενώ σε μία ώρα συνέρχεται εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό.

Νωρίτερα, η Τουρκία εξέδωσε και νέα NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis νότια του Καστελόριζου, που θα ισχύσει από σήμερα ως και τις 23 Αυγούστου. Ήδη από τις 5 τα ξημερώματα έχει ενεργοποιηθεί προηγούμενη τουρκική NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Όπως έγινε γνωστό, το ORUC REIS έχει αποπλεύσει συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία, τα οποία παρακολουθούνται από τις ελληνικές δυνάμεις.

Στον 70χρονο αγνοούμενο από το Μπούρτζι Εύβοιας πιθανολογείται ότι ανήκει η σορός που βρέθηκε νωρίτερα στη θαλάσσια περιοχή του Καλάμου. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα στοιχεία και οι περιγραφές συγκλίνουν. Η επίσημη ταυτοποίηση θα γίνει στο ΚΑΤ και εφόσον επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για τον άνδρα που αναζητούνταν ο αριθμός των νεκρών από τη φονική θεομηνία θα ανέλθει στους 8.

“Περίπου 1500 σπίτια καταστράφηκαν”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, διατέθηκαν χθες βράδυ 250 κλίνες για να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι που έχουν μείνει άστεγοι. Ο δήμαρχος απέδωσε τη φονική καταστροφή και στο γεγονός ότι δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα που ήταν απαραίτητα στα βόρεια των Ψαχνών, γιατί, όπως είπε, προσφυγές είχαν μπλοκάρει τη διαδικασία.

Κλιμάκιο ψυχολόγων από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών στέλνει, σήμερα, το Υπουργείο Υγείας στην Εύβοια.

Μάχη με το χρόνο για την αποκατάσταση της ηλεκτροδοτησης σε πολλές περιοχές της Εύβοιας δίνουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ. Χωρίς ρεύμα βρίσκονται αρκετά χωριά ενώ επί ποδός βρίσκονται 8 συνεργεία του διαχειριστή.

Τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αδειάζουν τον Νίκο Χαρδαλιά οι μετεωρολόγοι, για τη δήλωσή του ότι οι αρχές δεν είχαν σωστή πρόβλεψη όσον αφορά την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Είχαμε ειδοποιήσει για έντονα φαινόμενα στην Εύβοια, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος. Ατυχή και άδικη για όσους υπηρετούν την επιστήμη, αλλά και την πολιτεία χαρακτήρισε τη δήλωση Χαρδαλιά ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο, και τονίζει πως είχε εκδοθεί πορτοκαλί προειδοποίηση για την κεντρική Εύβοια.

Ανησυχία των επιστημόνων ότι το δεύτερο κύμα κορονοιού στη χώρα είναι προ των πυλών. Ο δείκτης μεταδοτικότητας RO είναι πάνω από το 1, τα κρούσματα έσπασαν ρεκόρ χθες από την έναρξη της πανδημίας φθάνοντας τα 203, ενώ αυξάνονται και οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Τις πρώτες 9 ημέρες του Αυγούστου καταγράφηκαν 886 νέες μολύνσεις, οι 264 στην Αττική και οι 282 στη Θεσσαλονίκη. Ορόσημο για τη λήψη νέων μέτρων είναι η σημερινή τακτική τηλεσύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, που θα αρχίσει σε λίγη ώρα. Μετά τον Πόρο έκτακτα μέτρα εφαρμόζονται τώρα και στον Αμπελώνα Τυρνάβου Λάρισας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες 9 ημέρες δηλώθηκαν 55 κρούσματα στην περιοχή της Λάρισας.  Ανησυχία όμως υπάρχει και στην Κέρκυρα, αφού σε καθημερινή βάση καταγράφονται κρούσματα και έχουν φτάσει τα 32 μόνο τον Αύγουστο.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 10.200€ σε 13 περιπτώσεις που αφορούσαν παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Υπηρεσιών, του υπαίθριου εμπορίου και του νόμου για τη χρήση POS επέβαλε την τελευταία εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Και ο καιρός: Στην Αττική σήμερα ηλιοφάνεια και βοριάδες τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 31 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα