back to top
23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σοβαρά προβλήματα στην Κεντρική Εύβοια κυρίως στα Ψαχνά Ευβοίας, Πολιτικά, Σταυρός και Κοντοδεσπότι, έχουν προκαλέσει οι σφοδρές βροχές και καταιγίδες που σημειώνονται από το βράδυ του Σαββάτου. Από την κακοκαιρία φούσκωσαν τα ποτάμια της περιοχής, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι. 25 άτομα έχουν μεταφερθεί από την πυροσβεστική σε ασφαλές σημείο. “Το 70% των ισόγειων κατοικιών έχουν πλημμυρίσει αλλά ευτυχώς δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές” τόνισε νωρίτερα μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Διρφύων- Μεσσαπίων Γιώργος Ψάθας. Έντονη βροχόπτωση αυτή την ώρα και στο Κέντρο της Αθήνας. Βροχερός ο καιρός και σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας με την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες να δοκιμάζονται περισσότερο καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας αναμένονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις έως νωρίς το απόγευμα όπου τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Έντονη ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Το Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 152 νέα κρούσματα, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, η νομική σύμβουλος μεγάλης βιομηχανίας με έδρα στη Χαλκιδική, γνωστοποίησε ότι 50 από τους συνολικά 300 εργαζόμενους στην επιχείρηση, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Περίπου 1000 είναι τα κρούσματα που εντόπισε ο ΕΟΔΥ τις πρώτες 8 μέρες του Αυγούστου, επιβεβαιώνοντας τους φόβους των λοιμοξιολόγων για πιθανό νέο κύμα της πανδημίας.

’Ο δείκτης διασποράς RΟ είναι σταθερά πάνω από ένα.. Θα πιεστεί το σύστημα υγείας ’’ προειδοποίησε ο λοιμωξιολόγος καθηγητής, Νίκος Σύψας.

Σε 212 ανέρχονται οι θάνατοι σε 18 αυξήθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η νέα απόφαση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κοινού, με ισχύ έως τις 31 Αυγούστου.

16 θάνατοι λόγω κορονοϊού σημειώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Τουρκία ενώ 1.172 είναι τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα.

Έκρυθμη η κατάσταση στη Βηρυτό. Διαδηλωτές έχουν καταλάβει τα κτίρια των Υπουργείων Εξωτερικών και Ενέργειας καθώς και τα γραφεία της ένωσης τραπεζών και καλούν τους πολίτες σε μαζική εξέγερση. Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, ένας αστυνομικός είναι νεκρός ενώ σε 238 ανέρχονται οι τραυματίες. Οι ταραχές ξεκίνησαν στον απόηχο της αιματηρής έκρηξης που ισοπέδωσε το λιμάνι της Βηρυτού, αφήνοντας πίσω της 158 νεκρούς και περισσότερους από 5000 τραυματίες.

Σε εξέλιξη επιχείρηση καθαριότητας στη Βαρβάκειο αγορά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Καιρός: Άστατος και σήμερα στην Αττική, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα