back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Υεμένη: Εννέα παιδιά νεκρά σε αεροπορική επιδρομή

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι, ανάμεσά τους τουλάχιστον εννέα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλα επτά παιδιά και δύο γυναίκες τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή στο βόρειο τμήμα της εμπόλεμης Υεμένης, κατά πηγές προσκείμενες στους σιίτες αντάρτες Χούθι, τη μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children και τον ΟΗΕ.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι τα αεροπορικά πλήγματα έγιναν στην επαρχία αλ Τζουφ.

Πρόκειται για την τέταρτη επιδρομή από τον Ιούνιο που είχε αποτέλεσμα να υπάρξουν απώλειες μεταξύ των αμάχων.

Ο επιτετραμμένος του ΟΗΕ για την Υεμένη ζήτησε να διενεργηθεί «διαφανής έρευνα» για τα γεγονότα.

Στη σύρραξη η οποία μαίνεται στη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου από το 2014 αναμετρώνται δυνάμεις πιστές στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση – με την υποστήριξη μιας στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας από το 2015 – με αντάρτες που ανήκουν στο σιιτικό κίνημα του βορρά και υποστηρίζονται από το Ιράν. Αρκετοί αναλυτές μιλούν για πόλεμο δι’ αντιπροσώπων μεταξύ του Ριάντ και της Τεχεράνης.

Τοπικός αξιωματούχος στην Τζουφ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων SABA, που πρόσκειται στους Χούθι, ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 7 τραυματίστηκαν στον αεροπορικό βομβαρδισμό, «στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα».

Η οργάνωση Save the Children καταδίκασε την επιδρομή. «Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, τουλάχιστον 17 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις στην Υεμένη», στηλίτευσε η ΜΚΟ.

Ο πόλεμος στην Υεμένη έχει βυθίσει τη χώρα στη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη, κατά τον ΟΗΕ. Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη κατηγορούνται από ειδικούς του οργανισμού για «σωρεία εγκλημάτων πολέμου».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα