back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19.00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται το μπαράζ τριψήφιων καθημερινών κρουσμάτων κορωνοϊου.. Πριν από λίγο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 152 νέα κρούσματα και έναν ακόμη θάνατο με τη συνολική εικόνα να διαμορφώνεται σε 5421 κρούσματα και 211 θανάτους.

Την ίδια ώρα, στους 17 αυξήθηκαν οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Από τα νέα κρούσματα, τα 25 είναι εισαγόμενα, 43 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, 26 στην Αττική, 10 στην Λάρισα, 6 στην Καβάλα, 5 στον Έβρο, και από 4 στην Χαλκιδική και την Ημαθία. Από τρία κρούσματα έχουν οι νομοί Πέλλας, Μαγνησίας και Πρεβέζης. Δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, τη Λέσβο, την Πιερία, την Φλώρινα και τα Χανιά. Από ένα κρούσμα έχουν τα Δωδεκάνησα, η Ικαρία, το Κιλκίς, η Κοζάνη, οι Κυκλάδες και τα Τρίκαλα.

Συστηματικοί και εντατικοί είναι οι έλεγχοι αναφορικά με την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊο. Χθες, Παρασκευή σε όλη την επικράτεια πραγματοποιήθηκαν 14.877 έλεγχοι. Βεβαιώθηκαν 404 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα, 150 ευρώ. Σε 11 περιπτώσεις καταλογίστηκαν πρόστιμα και επιβλήθηκαν λουκέτα σε επιχειρήσεις για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ενισχύονται οι δυνάμεις για την κατάσβεση της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στο Σκούταρι της Ανατολικής Μάνης. Συνολικά επιχειρούν 57 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων, και πολλοί εθελοντές με τη συνδρομή υδροφόρων της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Η φωτιά κατευθύνεται ανατολικά προς τον οικισμό Καλύβια, ο οποίος δεν αποκλείεται να εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.

Σε εξέλιξη και η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Φράτσια Κυθήρων. Επιχειρούν έξι πυροσβέστες, με τρία οχήματα και τρία ελικόπτερα.

Έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε εργοστάσιο της Ελευσίνας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό και δύο σοβαρά τραυματίες, οι οποίοι πιθανότατα μπήκαν στο χώρο προκειμένου να αφαιρέσουν σίδερα.

Σε σημαντική επιτάχυνση της διαδικασίας μείωσης του συντελεστή προκαταβολής φόρου επιχειρήσεων προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο από Δευτέρα οι επιχειρήσεις που δικαιούνται ευνοϊκής μεταχείρισης και έχουν ήδη υποβάλλει τη φορολογική δήλωση θα μπορούν με ένα κλικ να επανυποβάλλουν τα στοιχεία τους, ώστε να υπολογιστεί ο φόρος με το μειωμένο συντελεστή προκαταβολής.

Στο φύλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η κοινή Υπουργική Απόφαση για την επιδότηση της ηλεκτροκίνησης. Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για την επιδότηση θα ανοίξει στις 24 Αυγούστου, ενώ ήδη έχει ενεργοποιηθεί η ιστοσελίδα του προγράμματος kinoumeilektrika.ypen.gr όπου έχουν αναρτηθεί όλες οι σχετικές ανακοινώσεις.

Με κεντρικό σύνθημα ‘’παραιτηθείτε ή κρεμαστείτε’’ εκατοντάδες Λιβανέζοι ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης, μετά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που στοίχησε τη ζωή σε 158 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 5.000. Ανάμεσα στα θύματα και η γυναίκα του Ολλανδού πρέσβη, η οποία την ώρα της έκρηξης βρισκόταν στο σαλόνι της..

Τηλεδιάσκεψη αναφορικά με τα μέτρα στήριξης και την παροχή έκτακτης βοήθειας στο Λίβανο, θα έχουν αύριο στις τρεις μετά το μεσημέρι, οι δωρήτριες χώρες, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Γαλλίας. Στην διάσκεψη θα συμμετάσχει και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδίου, στο τουίτερ.

Καιρός:

Άστατος θα είναι και αύριο ο καιρός στην Αττική, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21ναν έως 30 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα