back to top
16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17.00

Διαβάστε επίσης

Με την επικύρωσή της από τα κοινοβούλια Ελλάδας και Αιγύπτου ξεκινά η ισχύ της διμερούς συμφωνίας για την μερική οριοθέτηση ΑΟΖ, που συνυπέγραψαν οι Υπουργοί Εξωτερικώντων δύο χωρών. Για δίκαιη συμφωνία, απολύτως εναρμονισμένη με το διεθνές δίκαιο και το Δίκαιο της θάλασσας, η οποία κατοχυρώνει πλήρως τα εθνικά μας συμφέροντα έκανε λόγο ο Νίκος Δένδιας.

Ενδεχομένως να δούμε μια επιθετικότητα από πλευράς της Τουρκίας εκτιμά ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσσης .. «το έχει δείξει και στο παρελθόν με τον Έβρο και τα νησιά, ενδεχομένως και τώρα να επιδείξει μία τέτοια επιθετική στάση» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Θέμα 104,6

Η υπογραφή της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου ενισχύει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο σχολίασε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος κάλεσε παράλληλα την Ευρωπαϊκή Ένωση να παραμείνει σταθερά στο πλευρό της Αθήνας, ενάντιο στις προσπάθειες υπονόμευσης του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία.

Συστηματικοί και εντατικοί είναι οι έλεγχοι αναφορικά με την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊο. Χθες, Παρασκευή σε όλη την επικράτεια πραγματοποιήθηκαν 14.877 έλεγχοι. Βεβαιώθηκαν 404 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα, 150 ευρώ. Σε 11 περιπτώσεις καταλογίστηκαν πρόστιμα σε επιχειρήσεις για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 15 νθημερο λουκέτο και πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε γνωστό μπαρ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, καθώς όπως διαπίστωσε η αστυνομία, οι θαμώνες που διασκέδαζαν στο εσωτερικό του καταστήματος, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ξεπερνούσαν κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο.

Στο μεταξύ, τη μετακίνηση του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πόρου, αποφάσισε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από σωρεία καταγγελιών για πλημμελείς ελέγχους αναφορικά με τα μέτρα για τον κορονοϊό. Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 30 ενώ ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτα περιοριστικά μέτρα σε όλο το νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένσταση κατά της απόφασης μετακίνησης υπέβαλλε ο Διοικητής του τμήματος, ενώ σχετική ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά.

Ακόμα 7 κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν σήμερα στην Λάρισα. Πέντε από αυτά συνδέονται με τον πρόσφατο γάμο στον Αμπελώνα. Δύο καλεσμένοι στον ίδιο γάμο που είχαν προσβληθεί από τον ιό και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, παρουσίασαν ραγδαία επιδείνωση και εισήχθησαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συναγερμός σήμανε και στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, καθώς θετικός στον ιό διαγνώστηκε ο Κώστας Παπανικολάου

Σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες έχει τεθεί ξενοδοχείο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα. Στις εγκαταστάσεις φιλοξενούνται ευπαθείς ομάδες, οι οποίες εξαιτίας υποκείμενων νοσημάτων, δεν μπορούν να διαμένουν στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Φράτσια Κυθήρων. Επιχειρούν έξι πυροσβέστες, με τρία οχήματα, και από αέρος, τρία ελικόπτερα.

Για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Βόρεια Πελοπόννησο, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Χαλκιδική, στα νησιά του και του Αιγαίου πελάγους καθώς και στην Κρήτη, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

154 νεκρούς, περισσότερους από 5000 τραυματίες μετρά ο Λίβανος, μετά τις πολλαπλές εκρήξεις της περασμένης Τρίτης, στο λιμάνι της Βηρυτού. Εκατοντάδες Λιβανέζοι αυτή την ώρα, συγκεντρώνονται στην πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης. Με κεντρικό σύνθημα παραιτηθείτε ή κρεμαστείτε ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης. Με δακρυγόνα απαντούν οι αστυνομικές αρχές.

40 Δήμοι και 400 καλλιτέχνες δίνουν το παρόν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής, καλοκαίρι 2020, με δωρεάν παραστάσεις για το κοινό.. Απόψε το θεατρόφιλο κοινό μπορεί να απολαύσει με δωρεάν είσοδο την παράσταση ‘’ Πέρσες’’ στου Αισχύλου στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΛΣΟΥΣ.

Καιρός:

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές αναμένονται τις επόμενες ώρες στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου..

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα