14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Έντονη ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού για τέταρτο συνεχόμενο 24ωρο στη χώρα ενώ ανησυχία γεννά και η εικόνα διασποράς του ιού, μία εβδομάδα πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.

«Ο δείκτης μεταδοτικότητας έχει φθάσει στο 1. Είναι στο 1 και πάει προς τα πάνω» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά. Η κ. Παγώνη πρότεινε να περιοριστεί το όριο των συγκεντρώσεων σε κάτω από 50 άτομα για να ξεπεράσουμε το σκόπελο» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου.

Σε αυτά περιλαμβάνονται η απαγόρευση των λιτανειών για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις. Παράλληλα, παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα και μπαρ, μέχρι τις 31 Αυγούστου ενώ όσοι επισκέπτες έρχονται από τη Μάλτα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στη χώρα.

5.212 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η Ρωσία ενώ ακόμη 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε όλη τη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για τη μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για το έτος 2019. Οι επιχειρήσεις (ατομικές και νομικά πρόσωπα) που δικαιούνται μείωση της προκαταβολής και έχουν υποβάλει ήδη φορολογική δήλωση εισοδήματος για το έτος 2019, μπορούν άμεσα να επωφεληθούν από τη μείωση της προκαταβολής, υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου 2020. Επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλλει αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος, θα μπορούν να την υποβάλουν απευθείας με το μειωμένο συντελεστή προκαταβολής φόρου.

Η ενημέρωση του συστήματος myTAXISnet με τους νέους μειωμένους συντελεστές προκαταβολής φόρου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα ενώ θα υπάρξει και ειδική ανακοίνωση από την ΑΑΔΕ.

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη δράση «Κινούμαι Ηλεκτρικά» του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Οι ενδιαφερόμενοι για αγορά ηλεκτρικού οχήματος με επιδότηση από τη δράση μπορούν από σήμερα να δώσουν προκαταβολή ή να αγοράσουν/μισθώσουν το ηλεκτρικό όχημα που επιθυμούν.

Τους 21 έφθασε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων και των κατολισθήσεων στην Νότια Κόρεα, ενώ 11 άνθρωποι αγνοούνται, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Yonhap, επικαλούμενο την κεντρική υπηρεσία καταστροφών και μέτρων ασφαλείας της χώρας.

Και ο καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, σήμερα στην Αττική, οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Μέγιστη θερμοκρασία 28 βαθμοί Κελσίου – 27 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα