back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Στα 151 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορoνοϊού στην Ελλάδα. Tα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Να δώσουμε το λόγο στη συνάδελφο Νίνα Κομνηνού που έχει όλα τα στοιχεία του ρεπορτάζ…

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αφορούν όσους επισκέπτονται τη χώρας μας από την Μάλτα. τις λιτανείες λόγω και του Δεκαπενταύγουστου και την παράταση του μέτρου των όρθιων στα κέντρα διασκέδασης.

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά μετά από εισήγηση της Επιτροπής των λοιμοξιολόγων, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από τις 12 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Επίσης κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις

Τέλος αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31 Αυγούστου.

Μειωμένη κατά 75% ήταν η επιβατική κίνηση στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Fraport. Συνολικά, κατά το πρώτο επτάμηνο του 2020, το σύνολο της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η γερμανική εταιρεία μειώθηκε κατά 81%, σε περίπου 3 εκατομμύρια από 16,2 εκατομμύρια το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2019. Αλλά και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η κίνηση των επιβατών μειώθηκε κατά 70%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Fraport Greece, ο συνολικός αριθμός των επιβατών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας υποχώρησε σημαντικά τον Ιούλιο σε 1,3 εκατ. επιβάτες από 5,3 εκατομμύρια τον αντίστοιχο μήνα του 2019, μείωση κατά 75,1%.

Αεροσκάφος της Air India συνετρίβη στο αεροδρόμιο Calicut στην Ινδία. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός του αεροσκάφους βρίσκονταν 191 επιβάτες. Το αεροπλάνο φέρεται να ξέφυγε από τον αεροδιάδρομο κατά τη διαδικασία προσγείωσης και να έπεσε σε κοιλάδα βάθους 35 μέτρων. Μετά τη συντριβή το αεροπλάνο κόπηκε στα δύο. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος είναι νεκρός, ενώ ο συγκυβερνήτης του βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο πλευρό των άστεγων και άπορων πολιτών της Αθήνας, που πλήττονται από τη φτώχεια και στερούνται τους βασικούς πόρους για να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα, στέκεται στις δύσκολες συνθήκες του ελληνικού καλοκαιριού, όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει πολύ, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Οι επιτόπιες παρεμβάσεις των ομάδων streetwork συνεχίζονται απρόσκοπτα, πρωί και βράδυ, και μάλιστα εντατικοποιούνται τις ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με χαρτογράφηση των αναγκών των ανθρώπων που διαβιούν στους δρόμους και προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης και προϊόντων που θα τους ανακουφίσουν.

«Η ανθρωπιά και η πρόνοια δεν έχουν διακοπές. Αντιθέτως, ο Δήμος των Αθηναίων, εντατικοποιεί τη δουλειά του γι αυτές τις ομάδες του πληθυσμού με δεδομένες τις καιρικές και τις κοινωνικές συνθήκες. Είναι δουλειά που έχει αρχή αλλά όχι τέλος. Αυτή είναι η αλλαγή που γίνεται στον τρόπο που λειτουργεί ο Δήμος. Είναι σε όλη την πόλη, 24 ώρες, κάθε μέρα, δίπλα σε όλους όσοι τον χρειάζονται», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Στην αθλητική σας ενημέρωση… Την τελευταία του πνοή στο Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια προπόνησης, από ανακοπή καρδιάς άφησε ο 27χρονος πρώην παίκτης του Ερυθρού Αστέρα, Μάικλ Ότζο.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, αύριο στην Αττική, οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Μέγιστη θερμοκρασία 28 βαθμοί Κελσίου – 28 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα