back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ευ. Θάνου στον Αθήνα 9,84 για Βηρυτό: Ο κόσμος βρίσκεται σε σοκ και νιώθουν ότι η κατάσταση είναι αδιέξοδη

Διαβάστε επίσης

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Βηρυτό μίλησε στην εκπομπή «Βόλτα» και την Μαργαρίτα Μυτιληναίου, η Ευγενία Θάνου, Γενική Διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου.

«Είναι ένα πραγματικά τραγικό γεγονός αυτό που συνέβη στη Βηρυτό. Οι Γιατροί του Κόσμου δύο χρόνια τώρα, έχουν ομάδα 40 μελών στον Λίβανο, στο πλαίσιο ενός προγράμματος υγειονομικής στήριξης της χώρας. Και τα 40 μέλη μας έσπευσαν από την πρώτη στιγμή κι αυτό που κάνουν τώρα είναι να αξιολογούν τις ανάγκες, τις συνθήκες, προκειμένου να βοηθήσουμε από την πλευρά μας όπου μπορούμε», δήλωσε η κ. Θάνου και τόνισε πως «η κατάσταση ήταν δύσκολη στο Λίβανο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει στα νοσοκομεία σοβαρή έλλειψη υγειονομικού υλικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Η ομάδα της ΕΜΑΚ από την Ελλάδα βρίσκεται εκεί και βοηθά στους απεγκλωβισμούς από τα ερείπια των κτιρίων. Να σημειώσουμε ότι θα υπάρξει σημαντικό προβλημα στα τρόφιμα, καθώς ανατινάχτηκαν και οι αποθήκες σιτηρών. Τα σιτηρά που διαθέτει η χώρα φτάνουν για περίπου δύο μήνες μόνο».

«Ο κόσμος βρίσκεται σε σοκ και νιώθουν ότι η κατάσταση είναι αδιέξοδη γι’ αυτούς, πολλοί λένε ότι ήταν ένα ατύχημα, άλλοι θεωρούν ότι είναι σαμποτάζ. Είναι μια καταστροφή και πρέπει με προσοχή να βοηθήσουμε εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη. Σε δύο μέρες θα έχουμε κάνει την καταγραφή και σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ να βοηθήσουμε όπου μπορούμε.
Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι χαοτική, είναι τραγική. Δίνουν ένα τεράστιο αγώνα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κι εμείς βοηθάμε όσο μπορούμε», κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα