back to top
17.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν τα σωστικά συνεργεία στην Βηρυτό για τον εντοπισμό επιζώντων και αγνοούμενων μετά τις φονικές εκρήξεις στο λιμάνι της πόλης.

Μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται στους 135, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 5.000, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου. Μεταξύ των νεκρών μια Ελληνίδα. Σε σοβαρή κατάσταση οι δύο από τους πέντε Έλληνες τραυματίες. Εν τω μεταξύ δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από τους τόνους ερειπίων.

Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες και σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Βηρυτού σχεδόν το 50% της πόλης έχει καταστραφεί ή έχει υποστεί ζημιές, ενώ οι άστεγοι υπολογίζονται σε 250 με 300ες χιλιάδες. Έκκληση του Προέδρου του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, προς τα άλλα κράτη, να επισπεύσουν την αποστολή βοήθειας στη χώρα του, η οποία ήδη βρίσκεται αντιμέτωπη με οικονομική κατάρρευση.

Βάσει των πρώτων ερευνών οι εκρήξεις οφείλονται σε μακροχρόνια αδράνεια και αμέλεια όσον αφορά στην αποθήκευση του επικίνδυνου εκρηκτικού υλικού στο λιμάνι τις Βηρυτού. Ήδη τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό λιμενικοί αξιωματούχοι.

Στη Βηρυτό μεταβαίνει σήμερα ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Στα θύματα των εκρήξεων που θρηνεί η Γαλλία συγκαταλέγεται ο αρχιτέκτονας Ζαν-Μαρκ Μπονφίς, εγκατεστημένος στον Λίβανο, όπου συνέβαλε ιδίως σε έργα αποκατάστασης κτιρίων τα οποία καταστράφηκαν στον εμφύλιο πόλεμο, σύμφωνα με τη Γαλλίδα υπουργό Πολιτισμού Ροζλίν Μπασλό.

Οι εκρήξεις θα μπορούσαν να οφείλονται σε δυστύχημα, λέει τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς ωστόσο να αναιρεί την προηγούμενη δήλωσή του πως ό,τι συνέβη μοιάζει με φρικτή επίθεση.

Σε τροχιά εκτόξευσης η επιδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Τα 100 από τα 124 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες είναι εγχώρια και προέρχονται σε μεγάλο ποσοστό από 8 εστίες που δείχνουν την ταχύτητα μετάδοσης του ιού, από την Αλεξανδρούπολη στη Μαγνησία και από τη Θεσσαλονίκη στη Ρόδο.
22 τα κρούσματα στην Αττική και άλλα τόσα στη Θεσσαλονίκη.

Καταγράφονται πλέον και ενδονοσοκομειακές εστίες μετάδοσης, με την ΠΟΕΔΗΝ να εκφράζει ανησυχία, αναφέροντας ότι τουλάχιστον 13 επαγγελματίες υγείας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα.

Στις ΗΠΑ η κατάσταση παραμένει δραματική. Μόνο το τελευταίο 24ωρο 1.262 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοιό. Το ίδιο και στην Βραζιλία όπου υπουργείο Υγείας της χώρας μέτρησε 1.437 θανάτους σε μια μέρα.

Νέο επεισόδιο στον “πόλεμο” του Τραμπ με το Twitter. Η δημοφιλής πλατφόρμα μπλόκαρε ανάρτηση του αμερικανού προέδρου γιατί παραβίαζε τον όρο περί διασποράς “Ψευδών ειδήσεων”.

Μεγάλες ουρές σχηματίζονται από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, από ταξιδιώτες που περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία, για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Μάσκες και αποστάσεις εντός και εκτός πλοίου.

Στη Χάλκη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 10 και μισή θα εγκαινιάσει το Νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, που θα ονομαστεί «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ».

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μετατεθεί η ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι «το άνοιγμα των σχολείων έχει οριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο θα γίνει ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων τα οποία αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη».

Προβλήματα από την κακοκαιρία Θάλεια που έπληξε κυρίως τη βόρεια Ελλάδα. Χαλάζι έπεσε στην κεντρική και δυτική Μακεδονία.

Χωρίς ρεύμα έμεινε χθες βράδυ για περίπου μια ώρα ο νομός Πιερίας, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τέσσερις συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 11 κλήσεις για κοπή δέντρων σε Κοζάνη, Φλώρινα και Πρέσπες και δύο κλήσεις για άντληση υδάτων στους δήμους Κοζάνης και Σερβίων Βελβεντού.

Αναβαθμίζεται το τηλεφωνικό νούμερο έκτακτης ανάγκης 112, το οποίο μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο σε ανθρώπους που διατρέχουν κίνδυνο σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε άτομα με αναπηρία που χρήζουν άμεσης βοήθειας. Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο εξής ο γεωεντοπισμός όσων το καλούν θα γίνεται μέσω των smart phones, με απόλυτη ακρίβεια που στο 90% των περιπτώσεων, θα είναι μικρότερη των 100 μέτρων, ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους. Μέχρι τώρα ο εντοπισμός γινόταν με βάση τον σταθμό της κεραίας της περιοχής και με ακρίβεια της τάξης των 500 μέτρων έως 40 χιλιομέτρων.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι στην Αττική, με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμοί Κελσίου – 29 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα